SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bilgiye ulaşmak kolaylaştı
23.11.2021

Dünya küresel bir köy haline geldi. Globalleşme, küresel köy yaklaşımları dünyanın artık küçük olarak algılanmasına neden oluyor. Başka gezegenler aranıyor. Dünyanın küresel bir köy haline gelmesine neden olan en önemli etmen belki de internet oldu. Arama motorlarına girdiğimiz anda istediğiniz her konudaki bilgiye anında ulaşabiliyoruz. İstediğiniz alandaki kişiyle yazışabiliyor istediğiniz bilgiyi elde edebiliyorsunuz. İnternet ortamı başlı başına bir eğitim öğretim platformu bir bilgilendirme platformu. İster turizm alanında, ister sağlık alanında isterse tarım vb. her konuda çok kapsamlı ve çok çeşitli bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Gelişmiş ve gelişmekte olan dünyanın farklı yol uygulamalarını, yol malzemelerini, güncel tarım uygulamalarını, eğitim politikalarını vb. her alanda sınırsız analitik bilgi, ürün, sürece ulaşmak mümkün.

Hızlı demiryolları ve gelişen uçak teknolojisi fiziksel olarak da ortamların birbirine çok daha fazla yakınlaşmasına neden oldu. Öğrenmek isteyen, gelişmek isteyen, üretmek isteyenler için bilgi ve imkanlar çok fazla.

Uluslararası işbirliğine yönelik imkânlar genişliyor. Proje partnerlikleri çeşitli proje türlerinde uygulanabiliyor. Gelişme olanaklarının artması ile sonuçta küreselleşen ve  “bu fiziksel ve internetsel yakınlaşma ortamlarında” bulunan dünyada rekabet koşulları daha da artıyor. O halde daha çok üretmeye ve bu bilgileri kullanmaya ve gelişmeye ihtiyacımız var. Bu da ancak çalışma, üretme, özgürlükler ve esneklik anlayışı ile sağlanabilecektir. Daha çok bilgi üreten ve bu bilgiyi dünyanın kullanımına sunan Ülkeler daha çok güç topluyorlar. Ekonomi çok daha belirgin hale geliyor.

Gelişmiş ülkeler bilgiyi kolaylıkla paylaşıyorlar. Her alanda ayrıntılı bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Büyük çabalar sonunda elde edilen bilgilerin sunulması bilgiyi üretenlere daha çok saygı duyulması sonucunu üretiyor.

Bilgiye ulaşmak ve bilgiyi kullanmak isteyenler için hızlı gelişme sağlamaları mümkün. Bu şartlarda kısa zamanda çok daha büyük başarılar elde etmenin önündeki engeller büyük oranda kalkmış durumda.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap