SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bölgemizde Kil Madenleri Kozmetik Bakımdan İrdelenmeli
16.11.2021

Killer endüstrinin birçok kolunda kullanılabiliyor. Kullanıldığı sektörlerden birisi de sağlık amaçlı kullanımdır. Özellikle son yıllarda kil maske yapma konusu da yaygınlaşmaktadır. Killer kozmetik sektöründe geniş oranda kullanılıyor.

Dermatolojik problemlerin çözümünde kil maskeler ve sabun üretiminde killerin kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Cilt bozukluklarının giderilmesinde killer yaygınca kullanılıyor. Aşırı nemin azaltılması, cildin toksinlerden korunması, aknenin azaltılması, dermatit semptomlarının iyileştirilmesi gibi amaçlarla çeşitli killer kullanılmaktadır.

Saç sağlığının sürdürülmesinde, kepek problemlerinin giderilmesinde, ısı zararlarının önlenmesinde killer kozmetik amaçlı kullanılabiliyor.

Bölgemizde önemli oranda kil yatakları bulunmaktadır. Bu anlamda çeşitli araştırmalar gerçekleştirilmeli, killerin türü ve yaygınlığı dikkate alınarak araştırmalar yapılmalıdır. Bu bakımdan Doğu Karadeniz Killerinin varlığı (örneğin Ünye bölgesinde bentonit killeri) irdelenerek kozmetik sektöründe kullanılmak üzere bir dizi çalışmalar gerçekleştirilebilir.

Bu konu Bölgemiz için gelişecek önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Yatırımcılar için dikkate değer bir alan oluşturabilir. Konu üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Killerin sağlık amaçlı kullanımı gelişen bir iş kolu olabilir. Önemli oranda katma değer oluşturacak bir konu olarak, farklı killerin varlığı, yayılımı, sağlık amaçlı kullanım konuları, üretim ve pazarlama yönleri ele alınarak Bölgeniz için güncel bir iş kolu olarak güçlendirilebilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap