SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çeşitli konular,çeşitli görüşler
27.07.2020

Günümüzde futbol büyük bir küresel endüstri haline geldi. Kulüplerin ekonomik yapılarına bağlı ilişkileri ve yönetilemeyen gerçekler içerisinde, çeşitli algı yönetimlerinin ışığında, Trabzonspor yine de kanımca çok büyük iş başardı. Trabzonspor’un yapması gereken, altyapısından çıkaracağı bu futbolcularla ekonomik yapısını güçlendirirken bu alanda bir model oluşturma anlayışı olmalıdır.

*

Kamu kurumlarında özellikle yapımcı kamu kurumlarında bazı konuların özellikle yeniden ele alınması gerekiyor. Önemli projelerde önemli tıkanıklıklar yaşanabiliyor. Bu tıkanıkların aşılmasında çeşitli yaklaşımlar getirilebiliyor. Olmaz mantığının ağır bastığı birçok işte, mühendislik yaklaşımları ile konuların rahatlıkla olur anlayışına çevrilmesi mümkündür. Görevliler sorumluluk almaktan çeşitli vesilelerle kaçınabiliyor. Burada gerçek uzmanlık öne çıkıyor. İnisiyatif öne çıkıyor ama maalesef inisiyatif anlayışı çoğunlukla uygulanamıyor. İnisiyatif alacak kişilerin uzmanlık derecesinin üstün olması ve sistem içerisinde çözüm üretecek yaklaşımları profesyonel kurum anlayışı ile öne çıkarmak gerekiyor. Projelerin önünü açmak gerekiyor.

*

Kanal İstanbul çeşitli yönleriyle tartışılıyor. Savunanlar bir tarafta, savunmayanlar bir tarafta algısı oluştu. Böylesine devasa proje önerilerinde konunun bütün yönleriyle tartışılması, projenin gereğidir. Fizibilite profesyonelliği önemlidir. Fayda maliyet analizlerinde dikkate alınması gereken bir öneri sunacağım. İstanbul ciddi derecede bir deprem riski altındadır. İstanbul’da çok ciddi derecede bir kentsel dönüşüm ancak modern bir kentsel dönüşüm gerekli. Bu kentsel dönüşümün sağlanmasında, İstanbul’un merkezi alanlarındaki riskli alanların boşaltılarak bu alanların yeşil peyzaj anlayışıyla yönetilmesi, İstanbul’a tarihi ve turistik değer kazandırılması önemli. Ayrıca, bu dönüşen alanlardan oluşacak taşınmanın Kanal İstanbul bölgesinde belli nüfus planlamaları ve projeksiyonlar ile gerçekleştirilmesi de düşünülmelidir. Bir yandan yıkılacak bölgelerdeki inşaat artıklarının geri dönüşüm ile değerlendirilmesi, oluşacak ranttan doğru modeller ile arsa sahiplerinin de taltif edilmesi gerekli. Tabi İstanbul’dan tersine göçü başlatacak planlamalar da gerçekleştirilmeli. Boğaz’daki yalıların ekonomik değerleri ve büyük gemi geçişlerine bağlı emlak değeri gemi trafiği ilişkisi de düşünülmeli. Sayın Ali Babacan’ın Kanal İstanbul’a kategorik olarak karşı değilim anlayışını son derece önemli buluyorum

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap