SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğru hamleler kazandıracaktır.Büyükşehir bu uygulamaları gerçekleştirmeli
14.10.2019
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ firmasını kurarak önemli bir oluşum gerçekleştirmiştir. Bu bünye altında, Büyükşehri zengin kılacak ve uygulamalarına çeşitlilik kazandıracak ana konular özellikle geri dönüşüm uygulamaları olacaktır. Kazınan kaplamaların daha yüksek oranda örneğin en az %60 oranında olmak üzere aşınma tabakalarında kullanımı mümkün olabilir. Buna yönelik olarak sönmüş kireç katkılı aşınma tabakası uygulamalarına gidilmelidir. 
Ayrıca atık camların da içerdiği kireç nedeniyle soyulma ve diğer performans problemlerini en aza indirme potansiyeli bulunmaktadır. Öğütülen atık camlar belli içeriklerde dizaynın bir parçası olarak asfalt karışımlarda kullanılmalıdır. Belediye, atık camları kaynağında toplayarak bu şekilde değerlendirme yoluna kolayca gidebilir. Önemli oranda karlılık oluşturacak olan bir konudur. 
Araba atık lastiklerinin ayrıca toplanarak ve öğütülerek dizayn bağlamında sessiz asfalt kaplama dizaynında kullanılabilmesi mümkündür. Özellikle hem katkı maddesi olarak atık bertarafı gerçekleştirilecek hem de katma değer sağlanacaktır. Sessiz asfalt uygulamalarına öncelik noktasında okul çevreleri, hastane çevreleri, yoğun yerleşim bölgeleri örnek uygulama olarak başlatılabilir. Bu şekilde trafik gürültüsü azaltılacak olup hem parasal hem de insan odaklı kazanımlar söz konusu olacaktır.
Özellikle kırsalda yapılan beton yolların ise bir üstyapı mantığına dönüştürülmesi, altyapı iyileştirmesi ile birlikte uygulanması ve donatı hasır uygulamasına geçilmesi ile daha üstün bir kalite kontrol anlayışının uygulanması ile, özellikle kaplamaların kalıcı kaplama özelliğine dönüştürülmesi için gerekenler yapılmalıdır. Para harcanıyorsa etkin ve doğru harcanmalıdır. 
Sürdürülebilir ekonomi ve zenginlik bu yaklaşımlar ile oluşmakta ve sürmektedir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap