SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğu Karadeniz Bölgesi Lojistik Üssü Oluyor
5.05.2021

Trabzon’da Organize Sanayi Bölgeleri önemli bir kapasite oluşturuyor. Arsin, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Şinik Organize Sanayi Bölgeleri her geçen gün daha da güçleniyor. Trabzon’un ve bölgenin ekonomisine katkılar sağlamaya devam ediyorlar. Trabzon’un gündemindeki bir diğer önemli konu da Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi için yatırım adasında yer almak isteyen firmalara yönelik olarak Endüstri Bölgeleri Yatırımcı Başvuru Formu hazırlanması gerekiyor. Trabzon sanayisinin, Arsin Yatırım Adası’nda ortaya çıkacak olan olanakları iyi değerlendirmesi buna göre stratejik hamlelerini planlamaları gerekiyor.

İyidere lojistik Merkez ihalesi yapıldı. Konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet verecek olan Rize İyidere Lojistik Merkez de yine bölgemiz için önemli bir yatırım. Doğu Karadeniz Bölgesi illerinin kuzey güney karayolu bağlantılarını güçlendirmek noktasında uzun tünel yatırımları ve karayolu inşaatları büyük oranda tamamlandılar. Bölge ulaşım noktasında mevcut yatırımların da tamamlanmasıyla çok daha güçlü duruma gelecek. Bölgemizde planlanan demiryolu yatırımları, güçlendirilen ve yaygınlaştırılan havaalanı yapıları ile Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye’nin ulaşım olanakları bakımından önemli oranda güçlenen bir bölgesi oluyor.

Yaygınlaşan ulaşım ağları bölge illeri arasındaki ekonomik aktiviteleri ve iş birliği projelerini daha da geliştirecek. Bölgede sanayi kollarında faaliyet gösteren iş adamları, üretim segmentlerine göre nasıl bir iş birliği altyapısı oluşturulmalı, ne tür proje ortaklıkları oluşturulabilir, yeni yatırımların planlanması konularında daha büyük bir yoğunlaşma içerisine girmeliler. Bölgemiz ulaşım olanaklarının güçlenmesiyle daha çok yatırım çeker hale gelecek. Taşımacılık sektörü, bölgenin her yönden gelişmesine katkıda bulunacak. Planlanan yatırımlar, bölgemizin bir lojistik merkez üssü olmasını sağlayacak. Gelişme, bölgenin bütününe her anlamda çarpan etkisi oluşturacak şekilde kalkınma sağlayacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap