SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz Bölgesi prefabrik beton sektörü
23.03.2020

Türkiye Prefabrik Birliği; prefabrik beton elemanları; kolonlar, kirişler, çatı aşık çerçeveleri, duvar ve döşemepanelleri, mimari prekast uygulamalar, öngerilmeli nervürlü döşeme kirişleri, beton blokduvarlar, sağlık elemanları, çiftli ve tekli kirişler (T, I), çift duvarlar ve öngerilmeli yarıkirişler, içi boş paneller, köprü kirişleri, karayolu bordür taşları, karayolu bariyerleri,ışıklandırma elemanları, karayolu trafik elemanları, dubalar, tünel elemanları, demiryolu travers elemanları, beton borular, beton menfezler, büzler, çakma kazıkları, sulama kanalları,su arıtma sistemleri, cadde şehir mobilyaları, kilit parke taşları, gürültü bariyerleri vs.şeklinde sınıflandırmaktadır. Türkiye Prefabrik Birliği, sektörün üretim konularını bölgesel olarak çok ciddi verilerle ele almakta Türkiye için önemli bir hizmet üretmektedir.

 

Türkiye Prefabrik Birliği; verilerini güncelleyerek, 2018 yılında, üye olan ve üye dışı üyelerin prefabrik beton üretim türlerini,pazar bölgelerine göre dağılımını sunmuştur. Üstyapı imalatları, altyapı imalatları, çevre düzeni, SBD ürün türleri bağlamında Karadeniz Bölgesi %2 üretim payıyla son derece düşük bir performans ortaya koymuştur. Üstelik 2016 ve 2017 yıllarında %3 olan bu oranın %2 değerine düştüğü görülmektedir. Bu tespit, kalkınmışlık adına, şehircilik uygulamalarında bölgemizde yapılacak önemli yatırımların olması gerektiğini göstermektedir.

 

Üretilen ürünler ağır ve hacimli ürünlerdir. Yersel kapasite önemlidir. Yersel hammadde noktasında sorun da bulunmamaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğru yönelimlerle birlikte prefabrik sisteminde önemli bir mesafe alabileceğini düşünüyorum. Daha kalkınmış şehirler elde etmek için güçlü bir prefabrik beton sisteminin olması gerekmektedir. Kalıpçılık sektörü de beraberinde geliştirilmesi gereken bir sektör olarak karşımızda durmaktadır. Şehirlerin kalkınmışlığı noktasında prefabrik beton sektörü son derece önemli olup bu tablo Trabzon’da ve Karadeniz Bölgesi’nde yapacak ne kadar çok iş olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap