SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kültürümüz Güçlüdür Birikimimiz Güçlüdür!
23.02.2022

Sularda tecrübeler fazladır.

Bir deniz yolculuğu sırasında kaptan köşkündeydim.

Deniz bayağı dalgalıydı.

Gideceğimiz yer tam karşımızdaydı.

Dalgalar üzerimize üzerimize geliyordu.

Gideceğimiz yere değil bayağı bir açık noktaya doğru gidiyorduk. Kendi kendime diyordum ki “Kaptan bence doğru yapıyor.” Hani mühendislik var ya bileşke kuvvet filan, diyordum kendi kendime. Herhalde bileşke kuvvet noktasında limana düşeceğiz, diyordum.

Biraz gittikten sonra kaptana dedim ki “Gideceğimiz yer tam karşıda, niye oraya doğru gitmiyoruz da böyle açığa doğru gidiyoruz.” Kaptan Beyin cevabını hiç unutmam. Dedi ki, “Usta denizci gemisini denizle dövüştürmez…”

Bana hayat dersi oldu.

Çok sevdiğim bir dayım vardı. Derdi ki, “Uşağım burası dualı memlekettir.

Bu memleket dualı memlekettir.”

Yaşananlar yaşanır. Geçenler geçer. Kalanlar kalır. Kültür oluşur. Kültür gelişir.

Birikim güçlenir.

Yaşananlar tecrübe katar.

Olumluluklara seviniriz ama olumsuzluklara da üzülürüz. Hâlbuki olumsuzlukları da kazanım olarak görmeliyiz.

Ulu Önder Atatürk çok güzel ifade ediyor. “Bunun gibi bağlı bulunmakla inanmış ve mutlu olduğumuz İslam dinini, yüzyıllardan beri alışılmış olduğu üzere, bir politika aracı durumundan kurtarmak ve yükseltmek gerektiği gerçeğini görüyoruz. Kutsal ve tanrısal olan inanç ve vicdanlarımızı karışık ve türlü renkte bulunan ve her türlü çıkarlar ve tutkuların alanı olan siyasetten ve siyasetin bütün ögelerinden bir an önce kesinlikle kurtarmak, milletin dünya ve ahiret mutluluğunun emrettiği bir zorunluluktur. Ancak böylece İslam dininin yüceliği gerçekleşir.”

Gençler geliyor. Gençler güzel eğitim alıyorlar. Dünyayı tanıyorlar. Dünyayı takip ediyorlar. Felsefeleri çok güzel. Barışa, arkadaşlığa inanıyorlar. Güzel görüyorlar güzel düşünüyorlar. Okullarda eğitim sürüyor. Okulların bahçeleri cıvıl cıvıl. Öğretmenlerimiz derslerini anlatıyorlar. Eğitim sürüyor. Gelişme yaşanıyor. Umutlu olmak gerekiyor.

Yaşamda nehirler gibi.

Gine mühendislikten dem tutalım. Laminer akım var türbülanslı akım var. Türbülanslı akımda çalkantılar olur. Ama yine de kural şudur “su akar yatağını bulur”.

Yaşam formüllere uymaz. Yaşam yönetilmez. Yaşam yönetir. Yaşamı yönettiğini zannettiğin anda yaşam yönetmeye başlar. Dualı memleketin kaderi güzel olur. Ben kaderimizin güzel olacağına inananlardanım. Sıkıntılar olsa da gelecek güzel olacak inşallah.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap