SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mutlu Kadın Mutlu Gelecek
17.08.2020

Kalkınma Ajansı’nın kurulması öncesinde Bölgemizde Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği kurulmuştu. Bu kapsamda, yerel kalkınma projeleri, turizm ve çevre altyapısı projeleri ve KOBİ projeleri desteklenmişti.  Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması bağlamında bölgede önemli bir proje kapasitesi oluşturulmuştu. O dönemde bir altyapı projesini, içme suyu getirme projesini aynı zamanda bir kadın hakkı projesi olarak değerlendirmiştim. Altyapı projeleri içerisinde ana faaliyet alanları noktasında bir içme suyu projesini kadın hakkı projesi olarak mütalaa etmiştim. İlk bakışta bu yaklaşım bir sosyal içerikli proje gibi gözükse de projenin satırları değerlendirildiğinde, o dönemde proje alanında kadınların çamaşır yıkamak için su taşımak durumunda kaldıklarından söz ediliyordu. Su getirme projesinin hayat geçmesiyle birlikte kadınların çamaşır yıkamak için su taşıma zorunluluğundan kurtulacağı yazmaktaydı. Bu bağlama dikkat çekmek için bir altyapı projesini, içme suyu projesini, bir kadın hakkı projesi olarak yorumlamıştım.

Mühendislik projeleri beraberinde çok önemli faydalar getirmekte ve birçok farklı yönden katkılar oluşturmaktadır. Toplumun refah seviyesinin artması için mühendislik projelerinin yapılma zorunluluğu vardır. Projeler, çarpan etkileri oluşturarak birçok sektör bakımından kalkınma yönleri içermektedir. Bölgemizde kadınların yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyetler artırılmalı, bu alana yönelik yapılacak tespitlerle ve fizibilitelerle kadınların yaşamlarını kolaylaştıracak, yaşam konforlarını ve morallerini geliştirecek konular desteklenmelidir. Kadınları moralli olan bir toplum her yönden daha büyük bir gelişme eğilimi yakalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap