SON DAKİKA
SON DAKİKA


Su yastıklarına dikkat!
17.08.2021

Yağış rejimleri değişiyor. Yoğun yağmurlara maruz kalıyoruz. Karayolu drenaj kanalları kirlenmeler nedeniyle tıkanabiliyor. Rüzgarlarla uçan plastik örtüler, atıklar drenaj kanallarını tıkıyorlar. Mazgallardaki tıkanıklıklar nedeniyle karayolları akış rejimi üzerindeki bozulmalar kaplama üzerinde su yastıklarının oluşmasına neden oluyor. Su yastıkları da araçların hız ve diğer koşullarına bağlı olarak trafik kazalarının oluşmasına neden oluyor. Su yastığı aracın bağlantısını kaplamadan keserek trafik kazalarının nedeni oluyor. Bu tür havalarda ve iklim koşullarında ilgili tüm trafik kurallarına uymak, hız limitlerini güvenli sınırlara çekmek gerekiyor. Esasında her tür iklim koşulunda ilgili riskleri hesaba katarak, arıza vs durumları düşünerek dikkatli araç kullanmak gerekiyor.

Aşırı yağışlı havalarda su yastığı oluşan bölgelerde bir diğer risk unsuru da tır, kamyon gibi araçların hızlı geçişte büyük miktardaki su kütlesini aracınızın ön camına atması sonucunda görüşün anlık kaybolması ve bu anlamdaki kaza riski.

Dolayısıyla her durumda son derece dikkatli araç kullanmak, ilgili tüm önlemlere uymak gerekiyor. Bu konulardan birisi olan su yastığı oluşum riskini de değerlendirerek ilgili önlemleri almak gerek.

Belediyelerin ve ilgili kurumların kaplama geometrilerinde ortaya çıkan sorunları gözlemesi, mazgallardaki tıkanıklıkları gidermesi, kaplama sorunlarına yönelik bakım ve rehabilitasyon çalışmalarını ivedilikle yapması gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap