SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Büyükşehir’in Toprak Analiz Laboratuvarı Hizmeti
16.11.2020

Trabzon’da tereyağı dendiği zaman ilk akla gelen yerlerin başında Vakfıkebir gelmektedir. Köfte denildiğinde Akçaabat meşhur köftesiyle anılmaktadır. Fındık dendiği zaman akla Giresun gelir. Çayı konuştuğumuz zaman da Rize Bölgesi ilk akla gelen yerlerdendir.

Vakfıkebir tereyağı ile meşhurdur. Bununla birlikte Vakfıkebir’de önemli oranda çay da yetişmektedir. Oldukça kaliteli ve özellikli çay önemli oranda Vakfıkebir’de yetişmektedir. Of Çaykara bölgesinde önemli torf yatakları söz konusudur. Trabzon’da önemli oranda kültür mantarcılığı yapılmaktadır ve ciddi bir pazarı oluşmuştur.

Trabzon’da tarım denildiği zaman esasında, bölgesel önde bilinmelerle birlikte, farklı bölgelerde de birçok yönden nitelikli tarım yapılabilmektedir.

Daha önceki araştırmalarımızda, bölgedeki topraklarda genel olarak bir kireç azlığı konusundan söz edilmektedir. Bölgemiz tarım topraklarının kireç bakımından desteklenmeye gereksinimi olabilir. Tabii ki bu konular toprak analizi ile mümkün olacaktır. Tarım toprağının yapısına uygun gübreleme konusunda toprak analizi önemlidir.

Bu bakımdan Tarım İl Müdürlükleri hizmet vermektedir. Ancak son zamanlarda bu bakımdan çabasını artıran Büyükşehir Belediyesini de tebrik etmek gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarım topraklarının analizi noktasında cüzi bir fiyatla üreticiye destek olmaktadır. Bu bakımdan çakışmalarını daha da yoğunlaştırmalıdır.

Son günlerde, bu noktada yapılan paylaşımları ve toprak analizi konusunda Büyükşehir Belediyesinin çabalarını önemli görüyorum. Tarım çok önemli. Son zamanlarda daha da önem kazandı. Bu bakımdan üreticinin yanında olma adına, yapılan bu çalışmayı önemli görüyorum. Bu kapsamdaki işlerin daha da kapsamlı olarak sürdürüleceğine inanıyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap