SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’da yeni bir kent piknik alanı tesis edilebilir
19.10.2020

100.Yıl Parkı Trabzon’da önemli mesire yerlerinden birisi oldu. İnsanlarımız aileleriyle birlikte parka gelerek piknik yapıyorlar, yürüyüş yapıyorlar, çocuklar oyun oynuyorlar. Kentin merkezinde dinlendirici aktiviteler açısından son derece önemli bir işlevi yerine getiriyor. Hemen yanı başında bulunan Forum AVM bir ihtiyaç olması durumunda çeşitli ihtiyaçların karşılanabildiği bir ortam olarak da kolaylık sunuyor.

Bu imkanları sağlamakla birlikte, esas olarak Trabzon şehir merkezine yakın yaklaşık köy kotlarında ya da köy kotlarına yakın kotlarda uygun olacak bir geniş alanlı piknik alanına ihtiyaç bulunmakta. Yazın özellikle nemin etkilemeyeceği, sıcaklığın bunaltmayacağı bir yerleşke planlanarak kent mangal ve piknik alanı oluşturulması Trabzon için önemli bir çekim merkezi oluşturacaktır.

Büyükşehir Belediyesi bu kent ormanı-mangal ve piknik alanı oluşumunu önceleyebilir. Planlanacak bir lokasyonda böyle bir oluşumun oldukça ilgi çekeceği ve Trabzon’un sosyal yaşamına, yaşam konforuna ciddi bir katkı yapacağını düşünüyorum. Bu noktaya, Büyükşehir Belediyesi otobüs hizmeti de vererek ulaşım kolaylıkları sağlayabilir. İnsanımızın daha rahat ve konforlu koşullarda yaşaması daha moralli olması için bu tür mesire yerlerinin sayısının artırılması yararlı olacaktır.

Ayrıca bir çekim bölgesi oluşturacağından dolayı çeşitli imarsal, konutsal, ticari çekim noktaları oluşturacağı, yeni pazarlarla desteklenebileceği, dolmuş vs hatlar için de alternatif güzergahlar oluşturacağı düşünüldüğünde önemli bir katkı sağlayacak konu olarak görüyorum.

Bu bakımdan çalışmaların güçlendirilmesi, Trabzon Kent Merkezi Piknik Alanı oluşumunun çeşitli donatılarıyla birlikte oluşturulması halkımıza önemli bir hizmet olacaktır. Ailelerin ve özellikle çocuklarında gelişimine çok önemli pozitif katkılar katacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap