SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon geçki koşullarının alternatiflerinden faydalanmalı
13.01.2020

Gülcemal-Yomra Sahil-Arsin Yatırım Adası Dolgu Projeleri” hızlı inşa edilebilir. Sahil dolgu alanları için; güney çevre yolu şehir geçişi inşaatı çözüm üretebilir. Trabzon’un önünde; yakın planında duran, önemli konulardan birkaçı; Gülcemal Dolgu Projesi, Yomra Sahil Dolgu Projesi ve Arsin Yatırım Adası konularıdır. Gerek Gülcemal Dolgu Projesi, Yomra Sahil Dolgu Projesi ve Arsin Yatırım Adası dolgu projeleri, adından anlaşılacağı üzerine, önemli miktarda dolgu malzemesi gerektirecektir.

 

Trabzon’un sorunlarının aşılmasında, trafik problemlerinin yönetilebilmesinde, imarsal problemlerinin çözümünde, Trabzon’un önündeki gelişmişlik engellerinin aşılmasında, en önemli konu, öncellenmesi gereken konu, “Güney Çevre Ekspres” karayoludur. Bu projenin geçki ekseninin 4-5 km güneyden geçmesi, genellikle mantıklı değerlendirilmektedir.

 

Mevcut tünellerin yapılabilirlik koşulları, kamulaştırma avantajları ve malzeme üretme potansiyeli ile düşünüldüğünde, Trabzon’un mevcut proje gerçekleri ile bu konunun son derece yakın planda olduğu düşünülmektedir. Özetle söylemek gerekirse, dolgu malzemelerinin mantıklı bir sınıflandırılması sisteminde, gradasyon parçaları ile düşünülerek, tünel komşuluğunda kolayca blok malzeme alınacak yerlerin de mevcut olacağından hareketle, Gülcemal, Yomra Sahil Dolgu Projesi ve Arsin Yatırım Adası konularının, projelerinin finansmanında Trabzon Güney Çevre yolu önemli bir kazan kazan projesi olabilir.

 

Trabzon şehir geçişi önceliğinde, Trabzon Arsin arasında Güney Çevre Yolunun birinci aşaması olarak, belirlenen tünel ağırlıklı sistemde, kendini finanse edeceği gerçeklerle birlikte, sahil dolgu projelerine önemli bir yapılabilirlik ve finansman altyapısı oluşturur.

 

Daha birçok avantajlarda teşkil edecek olan yolun ve diğer projelerin birbirlerini finanse edecek olan birçok yönleri dolayısıyla, konuların hızlı ele alınması ve çözümlerin hızlı üretilmesi gerekmektedir. Bölgenin ve Ülkenin hızlı ve etkin çözümlere gereksinimi, zorunluluğu bulunmaktadır. Zaten, doğru projeler kendini finanse ederler. Geçki koşulları alternatifler bağlamında son derece kapsamlı olarak ele alınmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap