SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Trabzonspor Türkiye Avrupa Birliği
17.05.2022

Avrupa Birliği Türkiye için son derece önemli bir hedef. İleri standartlara kavuşma, mevcut standartların geliştirilmesi, küreselleşme yaklaşımları vb. birçok anlamda doğru konulmuş bir hedef. Avrupa Birliği ilişkilerini daha da güçlendirmemiz gerekiyor.

Trabzonspor futbol altyapısı bakımından çok güçlü bir kent. Geçmişteki büyük başarılarına bakıldığında, şampiyonlukları, başarıları ele alındığında bu altyapının ne kadar güçlü olduğu görülüyor.

Günümüzde de futbol endüstri sektöründe Trabzon kentinin Türkiye futboluna yaptığı katkılar, lokomotif görevler ortadadır. Futbol alanında Türkiye’de güçlü lobisi olan, bu alanı yöneten ve yönlendiren, futbol endüstrisine ciddi katkı veren bir kentte yaşıyoruz.

Bu yıl Trabzonspor şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza attı ve bizlere çok büyük bir mutluluk yaşattı. Trabzonspor’un şampiyon olmasıyla biz Trabzonsporlular büyük bir moral bulduk. Kutlamalarımız dünyaya örnek oldu. Büyük bir mutluluk yaşadık ve bu mutluluk özgüvenimizi çok daha güçlü bir hale getirdi.

Stratejik üstünlük kurma çalışmalarımız ve ileriki dönemdeki lobimiz noktasında, Trabzonspor’un bu yılki şampiyonluğunun değeri çok büyüktür. Trabzonspor ve Trabzon kenti çok büyük güç kazanmıştır. Stresini atmış, büyük mutluluk yaşamış, öz güvenini çok daha güçlendirmiş ve çok daha başarılı olacağı, yeni başarıları yakalayacağı bir dönemin önünü açmıştır. Bu bakımdan bu büyük başarıyı elde etmemize katkı sağlayan ve bizlere bu morali yaşatan tüm aktörlere teşekkür etmek isterim. Taraftarlarımız ve yönetim birlikteliği ile bu büyük başarı elde edilmiş oldu.

Futbol günümüzde büyük bir endüstri. Bu endüstride güçlü olabilmenin yollarından belki de en önemlisi ekonomik güç ve onla birlikte doğru yönetim. Trabzonspor Yönetimi, yönetim konusunun bu kadar zorlaştığı ve hatta bazen de neredeyse imkansızlaştığı bir dönemde çok büyük bir yönetme başarısı ortaya koymuştur. Belirtmek istediğim gibi bu yılki şampiyonluk her yönüyle büyük bir başarıdır. Tekrar tekrar yönetimimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik etmek istiyorum.

Önümüzdeki dönemde; bu seneki şampiyonluğun sağladığı faydaları, özgüveni ve strateji kurma üstünlüğümüzü çok daha yakından göreceğiz ve doğru yönetim anlayışı devam ettiği sürece yeni başarıları yakalamak daha kolay olabilecek.

Altyapıya büyük önem vermek gerekiyor. Bu bakımdan önerim şu: Avrupa Birliği’nin temelini Lizbon stratejisi oluşturuyor. Sporting Lizbon Portekiz’in ve Avrupa’nın altyapısı en güçlü kulüplerinden birisi. Trabzon da Türkiye’nin ve dünyanın sayılı altyapısı bakımından güçlü şehirlerinden.

Yazının başında konu ettiğim; “Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefi, Avrupa Birliği fikrinin oluşumu noktasında Lizbon şehrinin önemi, Trabzonspor’un ve Sporting Lizbon’un altyapılar gereği güçlü benzerlikleri, Trabzon’dan Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefine futbol yönünden yapılacak katkı yönleri ile”; Trabzonspor ve Sporting futbol kulübü birlikte ortak projelere imza atılabilir. Trabzonspor Sporting Lizbon kulübü ile etkileşime geçerek, bu düşünceler bağlamında ortaklık projeleri hazırlayabilirler. Bu konu hem Trabzonspor’u güçlü kılacak hem de bir yönüyle Avrupa Birliği fikri bakımından Trabzonspor sayesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefine büyük katkı oluşturulabilecektir.

Yeni dönem Trabzonspor’un başarılarının artacağı ve çeşitleneceği bir dönem olacak. Trabzonspor’un başarısı Trabzon’a, Türkiye’ye, Türk futboluna büyük katkı yapacak. Trabzon ve Trabzonspor güçlü olduğunda Türk futbolu da çok kısa zamanda büyük güç kazanır. Türk futbolunun Trabzonspor’un futbol anlayışıyla güçleneceği kesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap