SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Trabzonspor Türkiye
16.03.2020
 


Trabzon Lisesi Futbol Takımı, Dünya Futbol Şampiyonu oldu. Erdoğdu Lisesi, aynı şekilde Dünya Şampiyonu oldu. 1461 Trabzon Futbol Takımı, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi yendi. Beşiktaş’la bir maçta berabere kaldı. Bu başarılar çok önemli. Tesadüf başarılar değil. Trabzon’da gerçekten çok güçlü bir futbol altyapısı ve mantalitesi vardır. Bu başarılar tesadüfü değildir. Adeta futbol genlere işlemiş bir durumdadır.

Geçen hafta Yeni Malatyaspor Trabzonspor maçını izledim Maçın henüz başlangıcında, kadrolar verilirken, takımda Trabzonspor altyapısından gelen futbolcuları görünce çok yüzeysel bir değerlendirme yaparak dedim ki maçı rahat aldık. Sonuçta maçı 1-3 kazandık ve önemli bir moral oldu.

UEFA’nın Trabzonspor’a koyduğu transfer yasağı, bir ölçüde, belki de Trabzonspor altyapısından gelen futbolcuların önünü açtı ve Trabzonspor’a ciddi katkı koyan bir durum oldu. Altyapıdan gelen futbolcularımız güzel başarılar ortaya koydular, hem takıma faydalı oldular hem de kulübün maddi değerini ve kendi değerlerini artırdılar. Trabzonspor bu altyapısına çok daha fazla önem vermeli.

Daha önceki bir yazımda, futbolun bir mühendislik dalı olduğunu hatta konuyu açarak futbolun yaşamın kendisi olduğunu belirtmiştim. Bu yazım, Karadeniz gazetemiz ‘Yazarlar’ sayfamızda yer almaktadır.

Futbol bir endüstri ve iyi değerlendirilirse Trabzon bu konudan çok ciddi ekonomik kazanımlar sağlayabilir. Bacasız bir sanayi olarak, futbol endüstrisi, Trabzon’da ve Türkiye’den Trabzon özelinde çok önemli noktalara gelebilir. Bu Trabzon gerçeğini özel bir model olarak ele alıp incelemek gereklidir.

Altyapının önemine, ekonomik ve sosyal önemine dikkat çekerek, bilinen önemini tekrarlıyorum. Diliyorum ve istiyorum ki maçlarımızı kazanalım sonuçta şampiyon olalım. Benim gördüğüm pencereden Trabzonspor şampiyon olursa, Trabzon büyük moral kazanır, özüne döner, çok rahat özüne dönmede daha kolay karar verir, hatta hatta Türkiye’nin projeksiyonlarını rahatlatır.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap