SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yomra Kaşüstü Dal-Çık Tüneli girişine dikkat
12.10.2020
Trabzon ili Yomra ilçesi Kaşüstü Dal-Çık Tüneli noktasında bir konuya özellikle trafik güvenliği bakımından dikkat çekmek istiyorum. Özellikle, Trabzon merkezinden Yomra ilçesine gidiş yönünde gün ışığı aydınlanma durumuna göre değişmekle birlikte, özellikle güneşli havalarda giriş kısmında ciddi derecede görüş azalması ve görüş engeli oluşmaktadır. Yaklaşık olarak tünele yaklaşım yönünde30-40 metrelik kesim içerisinde bu görüş problemi ciddi biçimde oluşmaktadır.

Araçların geliş sıklıklarına, taşıt aralıklarına ve hız durumlarına göre önemli bir trafik kazası riski söz konusudur.
120km/saat hızla hareket eden araç bir saniyede 34 metre yol almaktadır. 80km/saat hızla seyir halinde olan bir araç da bir saniyede 23metre yol kat etmektedir. Bu şu anlama gelmektedir: 120km/saat hızla giden bir araç 80km/saat hızla giden bir araca saniyede 11metre yaklaşmaktadır. 

Büyük hızlarla seyir halinde olan araçlar için daha büyük bir risk söz konusu olacaktır.
Arkadan çarpma şeklinde oluşacak kazalara neden olabilecek aydınlanma ve görüş sorunu oluşmaktadır. Hız farkları arttığında yaklaşma süresi yani kaza oluşma riski artacaktır. Büyük taşıtlar, yüklü taşıtlar daha düşük hızlarla seyir halinde iken hız limitlerine uymayan sürücülerde 140-150km/saat gibi hızlar yapmaktadır.
Trafik kazaları maddi ve manevi kayıplara neden olmaktadır. Hangi koşulda olursa olsun hangi durumlarda gerçekleşirse gerçekleşsin kaza oluşması istenmeyen bir durumdur. Petrol yüklü tankerler, büyük araçlar bu güzergâhta seyir halindedir. Çok büyük kazaların, çok büyük can ve mal kayıplarının yaşanabileceği bir risk düzeyi algılaması yapılmıştır.
Dolayısıyla bu bağlamlarda, Kaşüstü Dal-Çık projesinin, giriş kısımlarında bu görüş konusunun bir an önce ele alınması, görüş sorununu ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Konu hayatidir.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap