SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yöneticilik
22.06.2021

Günümüzde yöneticilik kavramı çok daha fazla önem kazanıyor. Yöneticilerin ayrı bir takım özelliklerinin olması gerekiyor. Süreçler içerisinde bir şekilde atanmış olan yöneticilerin iş süresince kazandıkları tecrübelerin onları iyi bir yönetici yapması her zaman beklenmiyor ve bazı başka öz niteliklerin olması gerekiyor.

Yöneticilerin girişimcilik faaliyetleri bakımından üstün niteliklerde olması, sosyal iletişim becerilerinin çok üstün olması, analitik ve nesnel düşünce sistematiğine sahip olması isteniyor. İşin uzmanlık kapsamının dışında daha geniş bir bakış açısına sahip olması gerekiyor.

Bu noktada diyalog kurma, stresi biriktirmeme ve noktasında yönetme önemlidir. Dinlemek, anlamak, doğru görüş almak, sosyal iletişim kanallarındaki oluşan ya da oluşabilecek direnç noktalarını iyi görmek ve yönetmek gerekiyor.

Verilen kararları iyi bir bilgilenme ve değerlendirmeden sonra açıklamak ve uygulamak gerekiyor. Konuları örneklerle ilişkilendirmek ve açıklamak gerekiyor. Stratejik bir bakış açısına sahip olmak gerekiyor. Önyargılı olmamak gerekiyor. Açık ve şeffaf davranmak gerekiyor. İdeal ve hakim şartları gözleyerek mevcut koşullarda herkesin kabul edeceği çözümleri geliştirmek gerekli. Anlatmak, anlamak, dinlemek çok önemli.

Dürüstlük, iletişim becerileri, kararlılık, güvenme ve özgüven, sorumluluk sahibi olmak ve taşımak, empati yapabilmek, odaklanabilmek, yeni fırsatlar oluşturabilmek, iyimserlik, taahhütte bulunmak ve yerine getirmek önemli. Doğru heyetleri oluşturma, komisyonları gerçek uzmanlardan seçme, vizyon sahibi olma diğer konular.

Rahmetli Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in dediği gibi, “ben herkesi sevdim ben sevenleri sevdim sevmeyenleri de sevdim” sözü esasında siyasetçi dolayısıyla yönetici olmanın başarılı yönetici olmanın en önemli özelliği.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap