SON DAKİKA
SON DAKİKA


Devletin yakasından düşeceksiniz
27.08.2021

 Siyasi Partilerden sendikalara, odalardan borsalara, esnaf kefaletlerden esnaf derneklerine kadar, sözde Sivil Toplum Kuruluşlarının tamamı devletin sırtına binmiş kuruluşlardır.

Bu kuruluşlar, sadece demokratik rejimlerde vardır. Bu yüzden, demokratik rejimin yaşaması ve demokrasinin standartlarının çağdaş ülkeler seviyesine çıkartılması için çalışmaları, çalışanlara destek olmaları gerekir.

Biz de böyle mi? CB, “Taliban ile inanç konusunda farklılığımız yok” diyerek, demokratik rejimi paramparça edecek, bu sözde STK’lardan tık yok!

Anayasa ve yasalar iktidar tarafından bilerek çiğnenecek, bu kuruluşlar tek kelime etmeyecek.

DOĞRU Parti iktidarındaki bazı yenilikleri sizlerle paylaşmak isteriz;

-Siyasi Partilere, “Hazine Yardımı” adı altında verilen paralar, tamamen kesilecektir.

Siyasi Partilere yapılan nakit yardım, hazineden yani bizlerden alınan vergilerden oluşan bütçeden verilir. Benim ödediğim vergiler, değil para, selam bile vermeyeceğim bir partiye, AKP’ye veya HDP’ye neden verilisin?

Ayrıca Siyasi Partileri üyeleri yaşatır. Örneğin, AKP’nin bu yıl hazineden alacağı para 209 Milyon TL. AKP’nin, Yargıtay Siyasi Parti bölümünde bildirilen üye sayısı 11 Milyon 589 Bin kişidir. Her üye aidat olarak senede 100 (YÜZ) TL ödese, AKP’nin aldığı hazine yardımının 5 katı para toplamış olur!

Git üyenden iste arkadaş, düşün devletin yakasından…

-Sendikalara- Sanayi Odaları- Ticaret Odaları ve Borsalarına ödenen aidatlar, kaynaktan kesilip ödenmektedir. (Check Off) Devlet bu ödemelerin yapılmasını zorunlu olarak yaptırır. Öyle ki, aidatını ödemeyenlerin borçları için faiz işletilmekte ve tahsili için İcra Dairelerine görev verilebilmektedir.

İşçisini satan, Cumhuriyet ve Demokrasinin yaşaması için elini bile kıpırdatmayan bir sendika için, devlet neden para toplasın ki?

Git üyenden kendin iste arkadaş, düşün artık devletin yakasından!

TOBB’u (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) incelersek;

1 Milyon 300 bin üyesi var. Üyelerinden milyarlarca lira aidat toplar. Üyelerden toplanan paraları diledikleri gibi harcar. AKP’ye yaranmak için gider Yassıada’da Turizm Merkezi adı altında kumarhane merkezi yapar. AKP ister, TOBB başüstüne der, helikopter hediye eder! Kimin parasıyla?

Git kendi parandan harca arkadaş, düşün devletin yakasından!

Sendikalar da aynı! İşçi aidatları, yasa gereği kaynağında kesilir ve sendikanın hesabına yatırılır. Sendika üyelerinin haklarını savunacağına, AKP İşçi Kolu olarak çalışır. Sendika yöneticileri, milletvekillerinden fazla maaş alır, son model araba kullanırlar, tüm harcamaları sendika tarafından ödenir…

DOĞRU Parti İktidarında, işçilerden sendika aidatı kaynakta kesilmeyecek.

İşçiler, hizmet alacakları sendikaya aidatlarını kendileri ödeyecek.

Sendikanın hizmetlerini beğenmiyorsa, aidat yatırmayıp değiştirebilecek…

Eğer bir Siyasi Partiyi kendi üyeleri desteklemiyor ve aidat ödemiyorsa, o parti zaten bitmiş demektir. Üyesinin güvenini kazanamamış bir parti, Türk Milletinin güvenini nasıl kazanacaktır ki?

Demokratik rejime bir katre bile etkisi olmayan odalar, sendikalar, esnaf kuruluşları, bundan böyle ya kendi olanaklarıyla ayakta kalacaklar ya da Türk Milletinin yararına olmayan her milli konuda karşı çıkıp, milletten yana taraf olacaklar…

Demokratik rejim varsa, sizler varsınız!

Demokratik rejim yoksa, önce sizler yok olacaksınız!
Taliban rejiminde sendika, oda var mı?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap