SON DAKİKA
SON DAKİKA


Böyle Federasyona Böyle Takım
23.06.2024
Şu an yok hükmünde olan TFF ile yokları oynayan Milli takımla karşı karşıyayız. Aylar öncesinde TFF’nin gitmesi gereken, kulüplerinin tamamına yakınının istememesine rağmen inatla, ısrarla Avrupa Kupası’nı bekleyen Federasyon Başkanına yakışan bir Milli takım izledik. Adeta sahada hiçbir varlık gösteremeyen milli takım, pozisyon bulmadan, pozisyona girmeden 3-0’lık net bir mağlubiyet aldı. Gürcistan maçına göre Portekiz karşısında 4 değişik oyuncuyla sahada yer alan milli takımda değişmesi gereken Montella’nın kafa yapısıydı. Bu kadar güzel bir jenerasyonda ancak bu kadar kötü bir takım çıkarılabilirdi.
Tabi bugünün geleceği Şenol Güneş’i gönderip Stefan Kuntz’u getirdikleri zamandan belliydi. Dolayısıyla bu sürecin kahramanı olan Hamit Altıntop, bu mağlubiyetin de kahramanlarından oldu. Uğurcan oynaması gerekirken, iki maçta da oynatılmadı. Kendisini hala Adana Demirspor’un hocası sanarak Yunus’u da kadroya dahil etmesi, Montella’nın bir başka yanlışıydı. Kısacası savunma orta saha ve hücumda hiçbir varlık gösteremedik. Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu var mıydı yok muydu belli değildi. Daha doğrusu öne çıkabilecek veya başarılı olduğunu söyleyebileceğimiz tek oyuncu yoktu.
Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan ve Orkun üçlüsünün üretken olması da mümkün değildi. Zaten pozisyona giremememizin nedeni de orta sahadan doğru dürüst topların çıkmamasıydı. Bu milli takım bu görüntüsüyle bu gruptan ikinci olarak çıkamaz. En iyi üçüncü olabilir. Ancak üçüncü de çıksak bu turnuvada başarılı bir sonuç elde etmemiz mümkün değildir. Bu arada Çekleri de yeneceğimize inanmıyorum. Beraberlikle belki ikinci olabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap