SON DAKİKA
SON DAKİKA


Olmadı Trabzon
24.05.2024
Ligden haftalar hatta aylar öncesinden kopan iki takımın kupa finalinde gülen taraf Beşiktaş oldu. Oysa maçtan önce beklentiler büyük, umutlar yüksekti. Zira Trabzonspor son haftalarda çıkışta, Beşiktaş ise düşüşteydi. Özellikle son Başakşehir maçında Trabzonspor’un iyi futbolu, mücadeleci tarafının öne çıkması, kendisinin pozisyona girip rakibe pozisyon vermemesi, hepsinden önemlisi bütün camianın kupa maçına odaklanması Trabzonspor’u favori kılmıştı.
Nitekim de bu anlayışla başlayan müsabakanın ilk 15 dakikasında Trabzonspor’un üstünlüğü vardı. Golü bulduktan sonra Beşiktaş oynamaya başladı. Pozisyona giren, atak oynayan Beşiktaş’tı. Ancak 2-1 öne geçen Beşiktaş durmuş, ilk dönemin tersine oynamaya başlayan, oynatmayan, pozisyona girip, pozisyon vermeyen Trabzonspor olmuştu. İyi oynadığı dönemde de 2-2’yi yakalayarak ümitlenmiştik. Ancak son dakikadaki panik hiç oralarda olmaması gereken Pepe’nin topu ıskalaması, adeta rakibe asist yapması sonucu üçüncü golü yemiş olduk. Müsabakayı ve kupayı da kaybettik.
89’da 2-2’yi yakalayan ve daha diri kalan Trabzonspor’un müsabakayı stratejisi maçı uzatmaya götürmeye olmalıydı. Oysa son dakikalarda beraberliği yakalayan takımın aşırı bir şekilde Beşiktaş’ın üstüne gitmemesi gerekirdi. Uzatmanın Trabzonspor’un lehine olacağını düşünüyordum.
Ancak sezon başından bu tarafa defalarca yazmamıza, söylememize rağmen bir türlü toparlanamayan ve bir türlü istikrar yakalayamayan savunma, bugün de Trabzonspor’un olumsuz tarafıydı. İstikrarsız oyuncular ve devamlı değişen blok yani stoperler ve merkez orta saha başarısız olunca bu sonuç da yani ligde bu kadar geri kalmak kupada da finali kaybetmek kaçınılmaz sondu. Yine de ligi üçüncü bitirerek Avrupa kupalarına katılmak Trabzonspor için önemliydi. Ancak gelecekten bir şeyler bekliyorsak bugünden tezi yok Trabzonspor yeni oyuncularla, yeni yapılanmayla başarı beklentilerine yelken açmalıdır. Kazansak iyi olurdu, kupalı bir sezonu kapatmış olurduk. Kaybetmek de dünyanın sonu değil. Toparlanıp yeni sezona hazırlanmalıyız. Bütün Karadeniz gazetesi okurlarına selamlar, saygılar, yeni sezonda buluşmak üzere herkese iyi günler ve Trabzonspor’a da başarılı yeni bir sezon diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap