SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başarı nedir?
14.02.2022

Başkalarının ne istediğine göre değil, kendi isteklerimize göre hedeflerimizi ve belirlemeliyiz. Bazı insanlar, diğer insanlara yardım etmenin onlara mutluluk getirdiğini fark eder ve bu nedenle başarı, onlar için başkalarına adanan bir yaşam gibi görünür. Bazıları bir işletme kurmanın veya bir ürün üretmenin onlara mutluluk getirdiğini fark eder. Bazıları durağan yaşamayı , bazıları ise sürekli aktiviteyi tercih ederler.

Basit ama derin olan gerçek şudur: beni mutlu eden şeyin başkasını mutlu etmemesi veya bunun tam tersinin geçerli olması doğaldır. Örneğin benim başarı vizyonum muhtemelen sizinkilere benzemiyor ve bunun böyle olması da çok doğaldır. Kendimiz için başarıyı tanımlamazsak ve başkasının yolunu izlemeye çalışırsak, sonunda hayal kırıklığına uğrar, mutsuz ve nihayetinde kendimizi çok başarısız hissederiz. Başarıya giden yol kendinize şunu sorarak başlar: “Beni ne mutlu eder?”

Ayrıca, birçok yönden başarılı olduğumuz alanları anlamak da çok önemlidir. Belirli bir hedefe ulaşana kadar başarısız olduğumuzu varsayarsak, asla mutlu olamayız. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz her şeyi tanımak ve bilmek zorundayız. Başarı hem bir amaç hem de bir yolculuktur. Belirli kriterlere ulaştığımızda, bunların her biri bir başarı unsurudur. Ama orada durmuyor, hep daha fazlasını istiyoruz ve daha iyisini hedefliyoruz. Bizi mutlu edecek hedeflerimiz için bir yol planı yapmamız gerekiyor. Başarının yolu, büyük ve kararlı eylemler gerçekleştirmeyi gerektirmektedir.

Hayatımdan ne yapmak istiyorum?

Kim olmak istiyorum?

Benim için gerçekten önemli olan nedir?

Beni tutkuyla ateşleyen şeyler nelerdir?

Hangi yaşam tarzına ulaşmak istiyorum?

İnsanların öldükten sonra hakkımda neler söylemesini istiyorum?

Bu soruların cevapları çok net olmalı. “Benim için asıl önemli olan mutluluk” gibi genel ifadeler yeterli değildir. Açıkça göremiyorsanız, bunun ne anlama geldiğini, ne yaptığınızı veya nereye gittiğinizi gerçekten bilemezsiniz. Aynısı başarı vizyonunuz için de geçerlidir. Başarı için bir kaç anlamlı söz paylaşalım;

-Başarı insana belki çok şey öğretmez, fakat başarısızlık çok şey öğretir. (Çin Atasözü)

-Mağlubiyete uğrayınca ümitsizliğe kapılma, her başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar. (Germain Martin)

-Başarısızlıklar, kuvvetlilere daha da kuvvet verir. (Saint Exupery)

-İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir. (Andre Gide)

Mutlu hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKR MESAFE HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap