SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhuriyetimizin reheri sevgili öğretmenim
24.11.2019

 
Bugün 24 Kasım. Bizleri yetiştiren siz öğretmenlerimizin mutlu günü. Bugünümüze sevgi, saygı, sağlık,mutluluk ve başarı dileklerimle kutluyorum.

Sevgili öğretmenim;

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasım 1928 tarihinde ülkenin geleceğini muallimlere armağan etti. Neden etmiş hiç düşündünüz mü ? Cumhuriyetin ilk yıllarına araştırdığımızda bu sorunun cevabı karşımıza çıkmakta.

Yeni doğmuş bir ülke imparatorluktan kalma okuma oranı düşük bir millet, esaretten çıkmak için tüm mücadelesini vermiş , Çanakkale’de öğretmenlerini okuyan öğrencilerini kaybetmiş bir milletten bahsediyoruz.

Büyük önder Türkiye Cumhuriyetini kurunca her şeyin tamamının düzelmeyeceğini çok iyi biliyordu. Milletini cehaletten uzak tutmazsa tekrar esaret günleri geri gelecekti.

Ulu önder milletinin okumayı, yazmayı öğretmesi için ilk olarak harf inkılabını başlattı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e bu millete savaşarak toprak özgürlüğünü öğrettik ancak mühim olan fikir özgürlüğüdür, bunu da muallimlerimiz gerçekleştirecektir dedi.

İşte bu sözden 91 yıl sonra milletimiz fikir özgürlüğüne kavuştu.

Bugün ileri demokrasiden bahsediyorsak bu öğretmenlerimiz sayesinde olmuştur.

Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi kahraman öğretmenler bugün de aynı şekilde özveri ile görevlerini yerine getiriyorlar.

Ancak gelin görün ki atanamamış ve başka işlerde sürünen on binlerce öğretmenin bu haftayı kutlaması ne anlam ifade eder?

Ellerindeki diplomalar da maalesef sadece öğretmen yazmaktadır.

Atanamayan bu öğretmenlerin branşlarında öğretmen yetiştirilmeye devam edilmektedir. İşin en ciddi tarafı budur.

Bu duygularla tekrar bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap