SON DAKİKA
SON DAKİKA


Değer vermek
3.07.2020

 
İnsanların egoları, ben merkezli davranışlarıyla tavırları, ayrıca insanların sadece kendilerini düşündükleri, hep birilerinin sırtına basmak istemeleri toplumdaki huzursuzlukların başında gelir. Sadece bencilce ‘ben’i düşünen, her şeyin kendileri merkezli olmasını isteyen ve bu tavırlarının toplum içerisinde kendilerini yücelttiğini ve yükselttiğini zanneden insan zarardadır.

Her şeyi kendilerinin bildiğini sanıp başkalarını akılsız ve ahmak zannederek kendisini çok uyanık sanan,başkalarını hep küçümseyen, aslında kendisinin egolarını tatmin etmek içinbaşkalarının bir açığını arayıp kendisinin açıklarını örtmeye çalışan tipler,toplum içerisindeki patlamaya hazır bımbadan pek de farkı olmayan kimselerdir.Ve bu kimseler zaman içerisinde toplumda ki huzursuzlukların sebeplerinin aslında büyük birçoğunu oluşturur.

Sürekli olarak başkalarının hassas noktalarından beslenmeyi alışkanlık edinmiş ve bundan bir çıkar elde edeceklerini umanlar, aslında bilmezler ki kendi hassas noktaları başkalarından daha fazladır.

Toplum içerisinde sürekli olarak oradan oraya dolaşıp laf üreten ve tek görevleri aslında kendilerini kandırmak olan bu tipler, toplum içerisinde kendilerini rakip duruma getirebilmek için her türlü şeyi yaparlar.Kendi ayıplarını kusurlarını örtmek için hep başkalarının ayıpları olduğunu söylerler.

Baktığınızda bunu yüzlerinden anlamazsınız. Çünkü onların içi başka dışı başkadır.Onun için anlamanıza imkan da yoktur. Çok iyi gülümsemeyi ve insanlara şirin görünmeyi becerirler ki onlardan şüphe etmezsiniz.Kendinizden şüphe ettiğiniz noktalarda onlardan emin olduğunuzu düşünürsünüz. Toplumun değer yargılarına saygı duymadıkları gibi toplumun huzursuz olması onların işine gelir. Onların tek sermayesi insanların mutsuzluğudur. Onların kazançları, insanların arasının açılmasıdır.

Düşmanımın düşmanı yılanda olsa benim dostumdur derler ve dört elle ona sarılırlar. Bilmez ki yılandan dost olmaz. Elbet bir gün zehrini ona akıtacaktır.Daha neler saymak gerekir bilmem. Ama zaman her şeyin en güzel ilacıdır. Zaman gösterir bizlere doğruyu, iyiyi ve güzeli. Birileri dünyanın ebedi olduğunu düşünür ve herkesi, her şeyi alt etmek ister, ama dünyanın onu alt edeceği hiç aklına getirmez.

Baktığında üstlerinde elbise vardır. İnsana benzerler. Çünkü yaradan insanı en güzel bir şekilde yaratmış ama insanoğlu kendini zaman içerisinde şeytanın adeta oyuncağı haline getirmiştir.

Zaman zaman durup düşünüyorum ve karar veriyorum insan yaratılan varlıkların en yücesidir ama yüce halden kendisini en aşağılara da indirende yine kendisidir.

Hayata ve bazı insanlara bakış açım değişti. Bunun sebebi de yine insanlar.

Yaşadığım bazı şeylerden şu sonucu çıkardım;

İnsanlara hak ettiği değerden fazla değer vermeyeceksin ki günü geldiğinde o değer primini kullanmasınlar.

Mutlu hafta sonları

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap