SON DAKİKA
SON DAKİKA


Değerli Olmak
28.04.2024

İnsana verilen değer insan sevgisi ile ortaya çıkar. Bu anlamda iyi niyetli olmak gerekir. Yani hayata ve insanlara sevgiyle bakmalıyız. Sevginin egemen olduğu bir yerde insana değer verme vardır. Yaşantımızın anlam kazanması tamamen buna bağlıdır.. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz, insan değer verelim anlayışında olmalıyız.

Kimseyi dışlamamak yapacağımız ilk şey olmalıdır. Kendini beğenme gibi bir hataya düşmemeliyiz. Bazı insanlar kendini yüksekte görür. Sanki bir tek kendisi iyi ve değerli, başkaları önemsizmiş gibi düşünür. Böyle bir düşünce biçimine kapılmak son derece yanlıştır. Zira her insan aslında çok değerlidir. Biz de ilk olarak kendimizi sevmeliyiz. Bununla birlikte kendimize değer vermeliyiz, saygı duymalıyız. Çünkü kendisine saygısı olmayanın başkalarına da saygısı olmaz.

Dünya hayatı sevgi, saygı, hoşgörü gibi çok önemli değerler üzerine kuruludur. Bu noktada her insanın bir birey olduğunun bilincinde olmalıyız. Gerek ev ortamında, gerek iş hayatında iletişimimizin sağlıklı olmasına dikkat etmeliyiz. Bu da ancak insana değer vermekle mümkündür. Dolayısıyla toplum içinde başkalarıyla iyi bir iletişim kurmak, onlara değer verdiğimizi gösterir. İnsana değer verdikçe her şeyin ne kadar güzelleştiğine şahit oluruz. Hayatın aslında ne kadar anlamlı ve yaşanmaya değer olduğunu fark ederiz.

Sonuç olarak içinde yaşadığımız bu dünya  diğer insanlarla güzeldir. Kimselerin olmadığı bir dünyada yaşamanın anlamı yoktur. Bundan dolayı insanlara değer vermek, başkalarına saygı duymak önceliklerimiz arasında olmalıdır. Herkes böyle düşünürse, dünyamız daha keyifli ve yaşanılası bir yer olur. İnsanların birbirine değer verdiği bir dünyada yaşamak hepimizin en temel arzusudur.

Mutlu hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap