SON DAKİKA
SON DAKİKA


Evde kalın
19.04.2020

COVID - 19 salgını ile hayata bakış açımızın değiştiği kesin; salgın süresince yaşadıklarımız ve edindiğimiz alışkanlıklar bundan sonraki hayatımızı değiştirecek etkiler bırakacak diye düşünüyorum. Birkaç ay önce bir virüsün günlük hayatımızı bu kadar farklılaştıracağını büyük ihtimalle çoğumuz tahmin etmiyorduk. Bugüne kadar kaynakları tüketme biçimimiz, günlük hayatta kullandığımız araçlar, yoğun çalışma temposu, teknoloji gibi birçok etken ile yaşam alanlarımız farklılaştı. Önümüzdeki dönemlerde de başka salgınlar bizimle birlikte olmaya devam edecek; bu nedenle bundan sonra yaşam şeklimizi farklılaştırmamız ve alışkanlıklara adapte olmamız gerekecek. İş yaşamında da belki de önümüzdeki dönemde daha çok evden çalışılacağı bir sisteme geçilmesi, daha verimli düşünceler için veri bazlı çözümlere yatırım yapılması gibi değişiklikler de görülebilir.

Hammadde teslimatının gecikmesi ile önde gelen şirketlerin bile tahminlerini aşağı çektiğini düşündüğümüzde alternatif üretim yollarının aranması, tedarik zincirinin farklılaşması ve olası problemler için daha etkili çözüm önerilerinin üretilmesi söz konusu olabilir. Günlük hayatta bilgi alınan kaynakların daha da kritik hale geleceği bu dönem ile sosyal medyadaki görünürlük herkes için daha önemliyken birçok marka ve bireyin buradan sesini duyurması bir yana sosyal medya sitelerindeki altyapılardan anlık analizler hepimizin düşünce biçimlerinin daha kolay belirlenmesini sağlayarak farklı düşünceler yaratılmasına yardımcı olabilir. Şahsi fikrim virüsün artış eğiliminin Türkiye’de yeni yeni ortaya çıktığı yönünde. Test sayısı arttıkça; iyileşen vakaların yanında vefat sayısı da artıyor. Asla temenni etmiyorum ama içinde bulunduğumuz bu iki günlük sokağa çıkma yasağı belki de daha uzun bir süre gerçekleşecek yasağın ön çalışmasıdır. Ama maalesef toplum olarak bunu da aleyhimize çevirmeyi başardık. Gece saat 22.00 itibariyle marketler, fırınlar maskesiz, eldivensiz ve sosyal mesafeyi korumayan yüzlerce insanla doluydu. İnşallah bugüne kadar evde kaldığımız günler boşa gitmez. Ne zaman biteceğini ya da yavaşlayacağını net olarak bilemediğimiz salgının önümüzdeki ay beklentileri nasıl değiştireceğini takip etmeye devam edeceğiz. Sağlıkla kalın ama EVDE KALIN.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap