SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güzellik
9.02.2020

Güzelliği orantılarla açıklayanlar olsa da güzellik değişmez bir kavram değildir. Güzellik, içinde yaşanan kültür tarafından belirlenir, zamanla anlam ve biçim değiştirir. Değişmeyen ise güzelliğin her zaman en çok istenen, arzu edilen, kıskanılan bir özellik olmasıdır.

 

En güzel olmak aynı zamanda en iyi olmak ve ilk tercih edilen olmak anlamına geldiği için kadınların elde etmek istedikleri birinci özelliktir. Böyle olunca güzellik elbette kıskançlığın da en önemli konusudur. Güzel ve çekici olmak sadece kadınların değil erkeklerin de en temel içgüdülerinden biri. “Evrimci psikoloji”, güzellik karşısındaki hayranlığımızı, insanın kendini yeniden üretme dürtüsüne dayalı bir doğa yasası olarak kabul eder.

 

Güzellik algısı ve duygusu “kültürel” midir, yoksa “doğal” mıdır? Güzellik, öğrenilen bir şey midir? Yoksa doğuştan sahip olduğumuz bir duygu mudur? Bu duyguyu doğuştan beraberimizde getiriyor olabilir miyiz?

Fiziksel ve ruhsal güzellikler insanın yaradılışından gelir. Bunları korumak ve muhafaza etmek önemlidir.Yüz ve fizik güzelliği yaşa bağlı olarak değişir fakat ruh güzelliği hepimizde baki olarak kalır. Fiziksel güzelliğimize de dikkat edelim ama yeter ki ruhumuz hep güzel kalsın.

Mutlu pazarlar

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap