SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlkbaharın Gelişi
5.04.2021

İlkbaharın gelişiyle hayat  daha bir neşeli olur, içimiz açılır, hayatı daha çok sevmeye başlarız .(Hele de bu sıkıntılı günlerde) Çevre günden güne daha fazla yeşillenmeye başlar. Çiçekler yavaş yavaş açmaya başlar. Dışarıya çıktığımızda mis gibi çiçek kokuları biri birine karışır. İnsan daha bir mutlu olur ve daha bir heyecanlı olur. Çünkü ilkbahar içimizdeki baharın da gelişir aslında. Kışın o soğuk, o kapalı havası gitmiştir artık. Güneş artık dünyamızı daha fazla ısıtmaya başlar. Artık daha ince kıyafetler giymeye yavaş yavaş başlarız.

İlkbaharla birlikte uzun zamandır özlemini duyduğumuz sebze ve meyveler de manavlara gelir.  Dışarının mis gibi kokusunu içimize çekeriz. Hemen yaylalara piknik yapmaya gideriz. Orada ailemizle birlikte güzel vakitler geçiririz. Öğretmenlerimiz ise bizi çeşitli gezilere götürür. Özellikle bahar aylarında Çanakkale, İstanbul, Bursa, Konya gibi tarihi güzellikler ve doğal güzellikleri olan yerlere turlar düzenlenir.  Yeni yerleri görmek, yeni yerlere baharın geldiğini görmek, insanda farklı duygular yaratır. İlkbaharın gelişi ile hayatın anlamı daha güzel olur, hemen dışarıya çıkar, gezeriz, eve hiç girmek istemeyiz.  Her yer yemyeşil olur ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkar.  Annelerimiz hemen bahar temizliğine başlar, içeride ne varsa hepsini dışarı çıkarır ve eşyalarımız da baharın o güzelim kokusunu içine çeker. Evinde soba yakanlar artık sobaları yavaş yavaş kaldırmaya başlar.

İlkbaharın gelişi aynı zamanda Nevruz Bayramı'nın da gelişidir. Ateş üzerinden atlayarak, dilekler tutularak baharın gelişi kutlanmaya başlar. Kelebekler, uçuş böcekleri gibi çeşitli böcekler dışarı çıkar ve baharın gelişini kutlarlar. Bunun için ilkbahar ayrı bir güzeldir  ilkbahar bambaşkadır .

Yaşadığımız bu zor, pandemi döneminde ilkbaharın gelişi inşallah güzel değişikliklerin olacağını bize haber verir. Sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE- HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap