SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşini Sevmek
28.02.2022

Bazılarımız sabahları kalkıyor ve işe gitmek için heyecan, mutluluk duyuyorlar. Sırları ne? Nasıl oluyor da işe gitmekten mutluluk duyuyorlar? Mutluluk derken, emin olun onlar da zaman zaman başka bir iş yapıyor olmayı diliyorlar; ancak yaptıkları işten genel olarak memnunlar ve işleri ile ilgili heyecan duyuyorlar. Genellikle uyanırlar ve ilk düşündükleri o gün işte neler olacağı olur. Çoğunluğun aksine, dişlerini fırçalarken akıllarından geçirdikleri “kahretsin, yine işe gidiyorum!” değil, “haydi bakalım, … nasıl olacak acaba?” olur. Böyle düşünen insanların özelliklerinden bahsedelim  biraz

1. Merakları azalmaz

Zorluklarla karşılaşsalar da, istediklerine uzun süreler ulaşamasalar da, başlangıçta bu yola girerken, yani bu işe başlarken, heyecan duymalarına neden olan merakları, merak düzeyleri değişmez.

2. Geçmişten beslenirler

Yaptıkları işle bağlarını güçlendiren geçmiş anıları vardır. Yaptıkları işle çocuklukları, çocuklukta merak ettikleri, arzuladıkları bir durum ile bağlantıyı kurmuşlardır. İşi ile kendisi arasında bir bağ vardır.

3. Deneyimi önemserler

Olumlu ya da olumsuz, yaşananların, deneyimlenenlerin tamamına bir öğrenme olarak bakarlar. Olumsuz durumlarla karşılaştıklarında “Bu bana ne söylüyor? Ne öğretiyor?” sorularını sorarlar. Cevapları anlamlandırır, yaşam döngüsünde, geçmişle gelecek arasında bir bağ kurmak için kullanırlar. Dolayısıyla, yenilgi, bıkkınlık değil öğrenmeye ve geleceğe odaklanırlar.

4. Diğerlerini umursamazlar

Yapmak istedikleri işle ilgili, diğerlerinden gelen engelleri duymazlar. Ailenin, toplumun beklentilerinden çok, yapmak istediklerine, kendi temel ihtiyaçlarına odaklanırlar. Ailesinin, okulun vb.nin yönlendirmesi ile bambaşka bir meslek kumuş olsa da, yıllardır, istediği, gözlerini parlatan, ağzını sulandıran işin peşinden giderler.

5. Durdurulamazlar

Onlarca yöneticinin, işini severek yapan birilerini durdurma, onlar için en iyisi olduklarına inandıkları bir yola onları ikna etmeye çalışmalarına şahit oldum. Tutkuları ile yaşamını yönlendiren kişiler, mantıki gerekçelerle durdurulamazlar. İnandıkları şeyin peşinden, inandıkları yolda devam ederler.

6. Çekicidirler

Hiç denemeseler de, bunun için özel bir çaba sarf etmeseler de, insanları çekerler. Tutku satar. İşini seven, tutkuyla anlatan biri, diğerlerini de fark etmeden etkisi altına alır; çünkü tutku bulaşıcı bir duygudur.

7. Sabit fikirlidirler

Çoğunluğu sabit fikirlidir. Fikirlerini değiştirmek hiç de kolay değildir. Akıllarına koydukları bir şeyi yapmaları onlar için önemlidir. “Şu an” “Şimdi” onlar için en kıymetli andır ve işle ilgili yönlendirmeleriniz onların şu anına uymadığı sürece sıkıntı yaşarlar. Kendi bakış açılarını değiştirmemek için yoğun bir çaba sarf edebilirler. Birlikte çalıştıkları insanları sabit fikirlilikleri ile zorlayabilir, diğerlerinin fikirlerini değersiz görebilirler.

8. Hedeflerini rekabete göre oluşturmazlar

Rekabetin yoğun olduğu bir iş dünyasında yaşıyoruz; bu ne yazık ki yadsınamaz bir gerçek. İşini çok seven insanlar da rekabetçidir. Ancak zamanlarını ve enerjilerini rekabete değil, hedeflerine ve çalışmaya odaklanmaya ayırırlar.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

Maske-mesafe-hijyen.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap