SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyilik
4.10.2021

İyilik; çok değerli bir şeydir. Bizler iyilik sayesinde yaşamımızı iyi ve güzel bir şekilde sürdürebiliyoruz. Örneğin eğer iyilik diye bir şey olmasaydı; ne dostluk, sevgi, saygı ve paylaşımcılık olurdu. Ne de hayattan zevk almak diye bir şey olurdu. Bu nedenle iyiliğin bizlerin hayatındaki önemini bilmeli ve herkese iyi davranmalıyız.

İyiliğin olduğu yerde; merhamet, şefkat, sevgi, saygı, mutluluk, sevinç ve huzur bulunur. İyilikte asla cimrilik bulunmaz. Bunun tam tersine cömertlik bulunur. İnsanlar birbirlerine; hem iyi davranır, hem de birçok konuda yardım eder. İyilik; o kadar güzel bir şeydir ki; iyilik olmazsa bu dünyada yaşamanın bir anlamı kalmaz. Bu yüzden iyiliğin ne kadar önemli bir şey olduğunu unutmamalıyız.

İyilik herkes için çok önemlidir. Bu nedenle iyiliğin değerini bilmeli ve çevremizdeki herkese iyilik yapmalıyız. Yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmeli, büyüklerimizi sevip saymalı ve küçüklerimizi de sevmeli ve korumalıyız.

İyilik; hem çok değerli, önemli ve çok güzel bir şeydir, hem de yaşamımızda büyük bir rol oynar. Bu nedenle; iyiliğin bizler için değerini ve önemini bilmeli ve çevremizdeki her insana iyilik yapmalıyız. Bizler iyilik sayesinde yaşamımızı güzel ve iyi bir şekilde sürdürebiliyoruz. Çünkü eğer iyilik olmasaydı; yaşamımız hem kargaşanı, öfkenin, huzursuzluğun, cimriliğin ve kötülüğün bulunduğu bir yaşam olurdu. Bundan dolayı herkese iyilikte bulunmalıyız.

İyilikte; asla kargaşa, öfke, huzursuzluk, cimrilik ve kötülük bulunmaz. Bunun tam aksine; mutluluk, paylaşımcılık, cömertlik, huzur ve yardımseverlik bulunur. İyilik yapan; iyilik bulur. İyiliği küçümsememeli, görmezlikten gelmemeli, bizler için değerini bilmeli ve iyiliğin önemini unutmamalıyız. Bizlerin iyilik yaptığı kişinin kalbi yumuşar. Çünkü iyilik öyle bir şeydir ki; iyilik yaptığınız kişi; hem kendisini iyi hisseder, hem de mutlu olur ve kalbi yumuşar. İyilik yapan kişileri; herkes sever. Çevresindeki canlılara iyilikte bulunanlar; iyi kalpli, yardım sever ve sevgi dolu kişilerdir.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE -MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap