SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kırk Yama Yüz
12.04.2021

Günümüzdeki çıkar savaşları insanları hayat döngüsünde belli aşamalardan geçiriyor. Daha bebekken takılıyor yüzlere maske. Kucağa alınmak isteyen bebek, ağlayarak rolünü başarılı bir şekilde oynayıp ebeveynlerinin dikkatini çekerek yattığı beşiğinden kucağa alınmayı başarıyor. Zamanla içselleşen davranışlar kişinin karakteri haline geldiği için kişi yaptığı yanlışların farkına varamıyor, yadırgamıyor yaşanan tüm olumsuzluklar normal geliyor.

Hayvanlarla bizi ayıran özelliklerden biri değer yargılarımızdır. İkiyüzlülük insanlardaki değer yargılarını öldürerek kişiyi tehlikeli bir hale getiriyor ve farkında olmadan kendisine ve çevresine ciddi zararlar veriyor.

İki yüzlülüğün tedavisi yok, ilacı yok. Astarla yüz misali hem de kırk yamalı yüz… İkiyüzlü insan dendiğinde aklınıza gelen ilk şey nedir? Çıkarları doğrultusunda yüreği beş para etmezlere ağam-paşam diyerek önlerinde eğilenler mi?

Fakiri, diplomasızı, garibanı aşağılayan sırtını dönen sırf gösteriş ve çıkar için zengine sofrasını açıp ziyafet çeken mi? İster misiniz birinin yüzünüze gülücük saçıp arkanızdan sövmesini?

Prensipleri değerleri, ilkeleri olmayan insanlarla aynı ortamda kalmak aynı havayı teneffüs etmek size ne kadar doğru geliyor?

Bana hayatım boyunca asla doğru gelmeyen bir mevzu.

Tepki vermek için illa arkamızdan iş çevirmelerini zarar vermelerini beklememiz mi lazım?

Sayelerinde her geçen gün değerlerimizi kaybedip kültürümüzden uzaklaşıyoruz. Bozuk insanların kurduğu bozuk düzende sağlıkla huzurla maddi manevi zarar görmeden daha ne kadar yaşayabileceğiz?

Özlemedik mi eski komşularımızı,  acısı acım diyen, bir parça kuru ekmeğini bölüşen dostluklarımız?

Hiç mi özlemedik? Hiç mi yüreğimiz sızlamadı?

Kırk yama yüzlü insanlar yüzünden hiç mi gözyaşlarımız akmadı?

Hatta eskilerin deyimiyle hiç mi burnunuzun direği sızlamadı?

Dünya döndükçe rant, koltuk, çıkar savaşları hiç bitmeyecek astarla yüz yerini kırk yama yüze bırakmaya devam edecek. Kırk yama yüzden sonrası ne olur bilemem hayal dünyam bile bunu düşünmeye bile yeterli gelmiyor. Belki de bu iyi günlerimiz, sanırım daha kötüsü çocuklarımızı  bekliyor. Umarım dünyada, insanlarda her şeyden ders çıkarır.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap