SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kış
11.10.2021

Soğuk hava, fırtına, ayaz, tipi… Çok itici gelen kelimeler. Bunların tümü kış mevsimine ait olaylar olsa da kış mevsimi hiç de o kadar itici değildir. Neden mi? Kış birleştiren, kaynaştıran bir mevsimdir. Yazın evin dışında düzenlenen türlü türlü aktivitelerin kış gelince sonu gelmiştir. Artık çok sık rastlanmasa da soba başı sohbetleri, kızaran kestanelerin kokusu, yağan yağmur ve karın pencerelerde oluşturduğu hoş manzara ve sıcacık bir ortamda olmanın huzuru, hayatta ender rastlanan mutluluklardandır. Kış eğlenceli bir mevsimdir. Hangimizin yüzünde kardan adam, kartopu denildiğinde çocukları andıran bir gülümseme oluşmaz ki? Doğanın bize sunduğu beyaz güzellik sadece seyirlik değil aynı zamanda oyunluktur da. Karlı havaların yarattığı trafik çilesi bir kardan adamla kaybolabilir mi?

Eğer çocuk gözlüklerini takarsanız bu pek de mümkün. Kış paylaşım mevsimidir. Soğuk havalar maddi durumları ısınmayı karşılayamayan insanlar ve sokaklarda yaşayan kedi köpekler için bir ölüm kalım savaşına dönüşebilir. Diğer canlılara karşı empati kurmayı, yardımda bulunmayı öğretir kış. Soğuklara karşı yaşam savaşı veren tüm sokak hayvanlarına evimizin önüne koyacağımız bir kap yemek hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşatır bize. Çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine yapacağımız yardımlar da kış mevsiminin güzelliğini hep birlikte yaşama şansı tanır. Geçirdiğimiz bu zor günlerde sağlıkla geçireceğimiz bir kış mevsimimiz olsun.

3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE MESAFE HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap