SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlıklı yaşam
22.11.2021

Sağlığımız varlığımızın temeli. Hayata ilişkin her şey onunla başlayıp onunla bitiyor. O yoksa, azsa, sorunluysa hiçbir şeyin tadı tuzu kalmıyor.

Beslenmek, sağlıklı, güzel, keyifli sofralarda güzel şeyler yiyip içmek, sağlığımızı geliştiren, ayakta tutan, güçlendirip koruyan temel direklerden biri. Yeterli, dengeli, çeşitli beslenmeyen çocuklar büyüyüp gelişemiyor. Sık hastalanıp geç iyileşiyor. Okul başarıları düşük, bedenleri güçsüz, ruhları güvensiz oluyor.

Yanlış beslenen yaşlılar ise kötü yaşayıp kötü yaşlanıyor. İşte bu nedenle herkesin ama herkesin beslenme konusunda bilgilenmesi, beslenmesine özen göstermesi lazım.

Geçen hafta çocuk ve gençlerle yapılan “SAĞLIĞIN RENKLERİ” konulu enteresan, etkileyici ve öğretici bir çalışmayı okudum. Çocukları anlamaya çalıştıkça içim ferahladı, rahatladım...

Ferahladım çünkü “müthiş bir neslin” geldiğine, gelecekte bizi daha güzel günlerin beklediğine inancım güçlendi. Evet! Hayatı daha iyi yorumlayan, bilgili, uyanık, güvenli, yalansız dolansız zımba gibi bir yeni nesil geliyor. Üstelik bu neslin sağlıkla ilgili bildikleri, düşündükleri bizden çok ama çok farklı.

Sağlıklı yaşam her yaş gurubu için sağlıklı beslenmekten geçiyor. Spor yapmak ve diğer sağlıklı yaşam argümanlarını da sağlıklı beslenmenin beraberinde yapmak bizim için hayat standartı olmalıdır.

Mutlu hafta sonları.

3 ana kuralımızı unutmayalım;

MASKE- MESAFE -HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap