SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni yıl
3.01.2022

Bir yıl daha geçti,   kimler için ne kadar süre kaldı bilinmez ama, dünyada  kalacağımız süre bir yıl daha azaldı. Neler yaşadık.  Yaptıklarımız, yaşadıklarımıza, değdi mi? Bir muhasebede 2021 yılına yapalım, Neler kaldı aklınız da, hangi yaptıklarınız veya yapamadıklarınız. Ne kadar öfkelendiniz, kızdınız, güldünüz ya da şöyle keyifle gözlerinizi yumup, "işte huzur bu" dediğiniz anlar yaşadınız. Kaç keyifli muhabbet yaşayıp,  yaşadığınız keyifli muhabbeti düşünüp tekrar keyif aldınız. Keyifli kaç sofra paylaşabildiniz. Bu yıl hayatınızdan kaç kişi gelip geçti.

Her gün konuştuk ama ne vakit merakla dinledik, ya da merakla anlatacaklarımızı dinleyecek dostlar bulduk. Kaç kez sarıldın sevdiklerine, özledin mi kimseyi,  ya da tüm yüreğinle birine sevdiğini söyledin mi? Kime çok kızdın veya sen kimi kızdırdın, Kim hayatında olduğu için mutlu oldun, yada kimi çok mutlu ettin. Kimler senin varlığınla mutlu oldu. Kendinle en son ne zaman baş başa kaldın. Ne vakit dinledin kendini,  neler hissettiğini, nelere mutlu olduğunu, nelere kızdığını, neleri sevdiğini? Hangi gelgitlerin seni tutarsız yaptığını fark ettin. Hepsi çok mu güzeldi, tüm yıllarım muhteşem miydi diyorsun. Şimdi sene 2022 elbette dünyada yolunda gitmeyen çok şey var. Her şeye rağmen sen yüreğine, zihnine, Gülümse de, Sev de, Keyifle davran de, Mütevazı ol de.

Sürekli tartıştığın, kızdığın seni öfkelendiren kişilere karşı, sen tutumunu değiştir. Farklı davran bu kez, şaşırt karşındakini. Her gün biriyle yemeğini paylaş,  gece uyumadan kimi gülümsettim diye düşün, Bugün kaç kez öfkelendim, küfrettim veya kızdım diye bak, gülümsemelerin bunlardan az ise, sayılarını değiştirmek için çaba sarf et. Her gün birine mutlaka yardım et, ailenden biri ile görüş, arkadaşlarını ara,   İş için değil, sadece sormak için, sesini duymak için, hissetmek için vardır. Hep yaptığın şeyleri değiştir. Mesela, işe gittiğin yolu değiştir. En çok ağaçların olduğu yolu seç. Her gün gökyüzüne bak rengini fark et. Kocaman bir gökyüzün de ne kadar yer kapladığını fark et ve olaylara birde böyle bak. Bir daha düşünün. Bugün ölsem ne kalırdı aklımda, nelere yapmak isterdim, neler eksik kalmıştır. Bir düşünün isterim. Hayat her an kapanış verebilir. Hayatımızdaki tüm olumsuzluklara rağmen; yaşamı sevmeli ve tadına varabilmeliyiz.

Mutlu yıllar. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE MESAFE HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap