SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gurur abidesi
23.04.2022

Bazen parlayan bir kahkaha çocukluk ihtiva eder, 23 Nisan mutluluğu uyandırır yüreklerde, ığıl ığıl Atatürk özlemi depreşir o an... Biz de çocukluğumuzu bu duygularla yaşadık. Hele 23 Nisanlarda daha bir şevkle gururundan köpürürdü alnı ak bu okyanus... Türkiye Cumhuriyeti gibi asil, Türk milleti gibi mağrur, şiir lezzetinde ahenkli... Yine bir bayram günü... Yine gururdan örülmüş duvar sapasağlam... Dünyanın çocukları arşınlıyor memleketimi. Atatürk'ün emanetini pay ediyorlar en masumane, en kardeşçesine. İki yıldır pandemi gölgesindeydi bu mutluluk ağacı. Ve nihayet yeni vuslatlara uyandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla 1920'de kurulan Gazi Meclis'in çizgilerini tayin ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak onurdan bir zırh giydiriyor insana... Gururumu okşayan bir şey daha var: KARADENİZ Gazetesinin kuruluş yıl dönümü bugün. 23 Nisan 1979 tarihinden itibaren okurlarından aldığı güçle yürüyor bu abidevi gazete. Yerel formatla çıktığı yolda attığı her adımda büyüyen, bölgesel kimlik kuşanıp ulusal değer kazanan KARADENİZ... Çifte gurur yaşamak bu olsa gerek! Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'la daha radikal bir değer kazandı bu çelikten ağ. Son teknolojik matbaasında çığırtkanlık yapmadan basılıp bayilerimiz aracılığıyla ulaştı siz değerli okurlarına... En aktüel, en yalın, en objektif haberler iletti. Siyaset-spor-magazin-kültür sarmalında ve meslek ilkeleri doğrultusunda yazıldı tüm metinler. "Bölgenin amiral gemisi" kuruluşundan bu yana ödün vermedi kimliğinden ve kocaman puntolarla altını çizerek söylüyorum ki ver-me-ye-cek.

Gençlere iş sahası oldu KARADENİZ, çocuklara ilham kaynağı. Geçmiş ve gelecek arasında sarsılmaz bir köprü vazifesi gördü. Okurlarının gönül bağladığı, içselleştirilmiş duygular ördüğü bir gazete oldu KARADENİZ.

Ve gönül bağına atılmış bir kördüğüm misali kabaran gurur yüceltti bu abideyi zirveye... Montaigne'in dediği gibi, "Gurur insanın düşüncesindedir. Söze dökülen onun pek küçük parçasıdır."

Ahmet amca, Ayşe teyze, Rafet dede, Temel, Fadime ve geleceğimiz gençler…

İyi ki varsınız!

İyi ki KARADENİZ var!

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap