SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 soru 3 cevap
31.03.2024

Trabzonspor-Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın sonunda çıkan olaylar, bordo mavili takımı nasıl etkiledi?


Aslında böyle olaylar ülkede çok oldu. Bundan daha da kötüsü oldu. Burada ne var, sadece taraftar sahaya girmiştir. Çok büyütülecek bir durum yok. Ölen de yok, yaralanan da. Burada darbeyi yiyen Trabzonspor taraftarı olmuştur. O taraftar ise hala tutuklu. Bunların sahibi yok mu? Trabzonspor sahipsiz değildir, taraftarı da sahipsiz değildir. Fenerbahçe ligden çekiliyorum diyor. Çekilirse çekilebilir. Tehditvari açıklamalar kabul edilemez. Ali Koç’un kulüpler birliği başkanlığından istifa etti ancak kabul edilmedi. Burada tek suçlu TFF başkanıdır. Yetersizdir ve değişmesi lazımdır. Mesela Ankaragücü maçında başkan sahaya girip hakemi darp etmişti. Başkan 15 gün hapis yattı sonra çıktı. Bizim taraftarımız hala içeride. Bu mübarek ramazan ayında evdekiler onları bekliyor. Taraftarın günahı ne? Bu ilk defa olan bir şey değil. İstanbul’daki olaylara bakılırsa bu hiç bir şey. Ha olmasını istemezdik ama oldu. Bu ara futboldan çok uzaklaştık, artık futbola dönmek lazım.

 

Gelecek sezon yabancı oyuncu sayısı 12’ye düşecek. Takımda planlamalar nasıl yapılmalı?


Yabancı oyuncu sayısının düşmesi iyi ancak bir anda bu kadar düşmesi kulüpleri sıkıntıya sokabilir. Bazı takımlar altyapıya değer vermek istiyor ama yabancılar bırakmıyor. 22 sene milli takımda görev yapan Güngör Şahinkaya altyapının başına getirilmelidir. Trabzonspor’un kurtuluş çaresi o. Bu sezon altyapıdan hiç oyuncu çıkmadı. A takımın da baştan aşağı değişmesi lazım. Mendy, Thomas Meunier, Trezeguet kalır bu takımda. 3 futbolcu sayabiliyoruz, 4’üncüyü sayamıyoruz. Bu arada başarı araya yama yaparak gelir tüm takımı değiştirerek başarı gelmez. Nere aksıyorsa o bölgeye takviye olmalı. Takımda bir şey yoksa yama da fayda etmez, patlar.

 

Son dönemde sıkça eleştirilen kaleci Uğurcan Çakır dinlendirilmeli mi? Yoksa forma giymeye devam etmeli mi?


Trabzonspor’da forma giymeye devam etmeli ancak kendisine terapi yapılmalı. Bir iki hafta kötü oldu diye her hafta kötü olacak diye şey yok. Kaleciler de bazen kötü gününde olabilir. Her fırtınadan sonra güzel hava gelir. Şimdiye kadar iyi olan bir maçta mı kötü olur? Uğurcan’a terapi yapılmalı. Bu arada Uğurcan en son Milli maçta 6 gol yedi. Montella ikinci yarıda kaleci değişikliği yapmalıydı. Bütün suçu Uğurcan’a yüklemek yanlış olur. O gün gününde değildi. Önündeki oyuncular da dağınık oynayınca bu tablo ortaya çıktı. İstanbul medyası diyor ki milli takım kalecisinin belden aşağı Mert Günok, belden yukarı da muslera gibi olması lazımmış. Mert çok iyi paslar atıyormuş, Mert Günok’un oynaması lazımmış. Dağınık savunmada Mert Günok değil başka milli kaleci bile olsa fayda etmezdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap