SON DAKİKA
SON DAKİKA


90’da harakiri!
2.12.2019

 

Her iki takım da maça temkinli başladı. Akyazı Stadı tıklım tıklım doluydu.  Trabzonspor taraftarı galibiyet için stada gelmişti. Galatasaray saha markajında başarılı oldu. İlk yarıda Yusuf Sarı ve Sörloth yanlış yerde durdular. Bu oyuncular mevkilerinden kayınca gol yolları kapandı. Nedenine gelince… İleride gol atacak oyuncu yoktu. Yani ileride çoğalmak gerekiyordu. İlk kırk beş dakika kulüplerin isimleri büyük, futbolu küçük iki takım izledik. Pozisyon yok, korkak futbol vardı. İkinci yarının başında Trabzonspor’da Sosa’nın ortasını Sörloth kafa ile rakip ağlara taktı.

İkinci yarısı nefes kesen maçta Galatasaray baskılı oldu. Bunda Ünal Karaman’ın hatası büyüktü. Hosseini’yi savunmadan çıkartıp yerine Ekuban’ı koyması maçta iki puan kaybetmenin sebebiydi. Galatasaray aradığı golü doksanıncı dakikada buldu. Golden sonra Trabzonspor adeta yıkıldı. Skor 1-1 oldu. Eşitlikten sonra her iki takım da bol gol pozisyonları buldu. Daha çok net gol pozisyonu bulan taraf Trabzonspor olsa da da ev sahibi takım istediği golü atamayınca rakibini elinden kaçırmış oldu.

Şampiyon olmak istiyorsan oyunu rakip alana yıkacaksın, fırsatları değerlendireceksin. Galatasaray lig yarışındaki en büyük rakibindi. 1-0’lık avantajını iyi kullanmalıydın. Orta saha daha kalabalık tutulmalıydı. İyi giden takımda oyuncu değişikliği nedendi? Bunu teknik heyetin cevaplamasını isterim. Bordo-mavililer istediği neticeyi alamayıp taraftarlarını üzdü. Maçın kader anı Hosseini’nin çıkıp yerine Ekuban’ın girmesiydi. Bu hamle sonrası Ekuban driplingleriyle taraftarı coştursa da savunmada verilen gedikler sırıtmaya başladı. Nitekim Galatasaray’ın golü de bu anlarda geldi. Neticede Trabzonspor galibiyeti çok istediği bir maçta rakibiyle yenişemeyip kaderine razı oldu.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap