SON DAKİKA
SON DAKİKA


Evde Kal Şampiyon Ol...
5.05.2020

Sağlık her şeyin başı, ekonomi de sağlığın en büyük parçasıdır. Ülke futbol temsilcileri Sağlık Kurulu’nun aldığı kararla kalan maçları haziran ayının başında oynatmayı planlıyor. Futbolu gerçekten özlemişiz fakat tehlike kapıda. Koronavirüsün şakası olmaz. Çünkü o bir şeker değil, inşallah bu salgını başımızdan kolayca def ederiz. TFF, ertelenen lig maçlarını Sağlık Kurulu’nun almış olduğu kararı bir kez daha gözden geçirerek yürürlüğe koyacakmış. Sağlık Kurulu’nun verdiği rapor, şu an futbol oynamaya müsait değil. Zaten Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mete Düren, futbol müsabakalarına oynanmaz raporu verdi.

TFF, koronavirüs nedeniyle ertelenen futbol müsabakalarına kaldığı yerden devam edecek sinyalini verdi. Oynanacak maçlarda oyun dışında kalan top dezenfekte edildikten sonra tekrar oyun başlayacak, alınan kararların içinde bunun gibi yeni kurallar var. TFF, 35 sayfalık yeni bir protokol hazırladı, bu protokolü hazırlarken, dünya ülkelerinin de gözleminde bulundurmak gerekir.

Bu sağlık tehlikesi içinde bırakın maç oynamayı antrenman yapmak bile tehlikelidir. Bazı kulüp yöneticileri futbolu bir an önce başlatmak istiyor. Bilim Kurulu, TFF’ye koronavirüsün kalkmadığını fakat siz bilirsiniz diyerek topu federasyona bırakıyor. Yayıncı kuruluş BeIN Sport, bu şartlarda oynamak riskli, sağlık ve ekonominin durumu ortada. Zaten sıkıştırılmış olarak oynatılacak ligi kabul etmiyoruz.

Maçların oynanma kararını alanlar çıldırmış, insan hayatını hiçe sayıyorlar, unutmayın ki içimizde yaşayan 36 bin hayalet taşıyıcı var. Yine de yorumcu Şansal Büyüka gibi maçların oynanması için öneride bulunanlar var. Tebrikler Rıza Çalımbay’a, insan sağlığını önde tutuyor. Liglerin mevcut olarak kabul görmesini öneriyor. Trabzonspor’un Gaziantep’te son saniyede değil salisede attığı ve verilmeyen gol, Başakşehir maçında verilmeyen penaltı bu kadar haksızlık ligler böyle tescil edilirse, günahkârlar günahını biraz olsun hafifletir.

Evde kal, şampiyon ol Trabzon.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap