SON DAKİKA
SON DAKİKA


Futbola Dönüş!
16.05.2020

Kimsenin sahip çıkmadığı ve arkasında durmadığı ligin başlaması hiçte uygun değil. Bilim Kurulu onaylamıyor. Sağlık Bakanlığı sorumluluk almıyor. Fatih Terim, “futbol insan sağlığından önemli değil fakat maçları da oynasak fena olmaz.” Şampiyonluğa oynayan 4 tane aday var, sorsan oynamak lazım diyorlar fakat korona virüs, takımların yakasını bırakmıyor. Kim ne derse desin, TFF maçları oynatmayı kafasına koymuş. Liglerin başlama tarihi 12 Haziran veya virüsün durumuna göre 25 Haziran’da olabilir. Şayet kalan 8 maçta entrika ve hakem oyunları olmazsa Trabzonspor bileğinin hakkı ile 24 puan kazanarak şampiyon olur. Liglere verilen zoraki aranın ardından, sular yeniden ısınmaya başladı. Nasıl ki susuz hayat olmaz, futbolsuz da olmaz diyorum. Aynı zamanda ekonomiyi de hareketlendiriyor. UEFA ve TFF sağlık kurulu üyesi Prof. Dr. Mete Düren’in beyanatı maçları 12 Haziran’da başlaması sadece öneridir. Alınan bu karar ile bir yol haritası belirlendi. Avrupa’da liglerin Türkiye’den önce başlaması bizim için avantajdır. Bu durumda Avrupa’da ki eksiklikleri veya yapılması gerekenleri görüp ona göre tedbir alacağız. TFF resmi site üzerinden açıklama yaptı. Yayıncı kuruluş BeIN Sport ile sözleşmemiz devam ediyor.

 Cemil Usta Futbol Sezonunda bu lige ayar vermek biraz zor olacak. Oynayıp şampiyon olacaksın fakat küme düşme kalkacak deniliyor. O zaman kantarın topuzu ayarını hepten kaçıracak. Çünkü geriye kalan 8 maçta mevcut lider Trabzonspor’un 53 puanı bulunuyor. İkinci sıradaki Başakşehir’in 53 puanı, üçüncü Galatasaray’ın 50 puanı dördüncü Sivasspor’un 49 puanı var. Küme düşme kalkarsa o zaman lig arap saçına dönerek yine 2010-2011 sezonu gibi fırıldak ve entrikalar dolu lekeli olarak yine tarihe geçecektir. Bu hesabın içinden hiç kimse çıkamaz. Einstein bile bu sorunu çözemez. Son çare olarak lobiler devreye girecek, lobisi kuvvetli olan sezonun şampiyonunu tayin edecek. 2011’in kupasının nerede olduğu bilinmiyor. 2019-2020’nin kupasının nereye gideceği ise şimdiden tartışılıyor. Ligler oynandıktan sonra küme düşme kalkarsa futbola kötü dönüş yapmış oluruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap