SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hedef Takım!
16.01.2022

Kötü hava şartlarında oynanan karşılaşmada kaybetmedik. Sadece kar engeline takıldık. Böylece iki puan elimizden uçtu. Kar yağışı oyunumuzu sahaya yansıtmamamızı engelledi. Yeni transferler iyi mi kötü mü anlayamadık. Avcı, sistemi iyi oturtmuş, hocaların taktik savaşı içinde geçen karşılaşmada iki takımda birer puana razı oldu. Abdullah hoca çizgiyi ihlal ettiği için kırmızı kart gördü bu ağır bir karardı. Bu karar sarı olabilirdi. Hakem oyunu zamansız durdurarak oyunu soğutmasına sebep oldu ve Trabzonspor'un hızını kesti. Kalkavan takdir haklarını Sivasspor lehine kullandı yapılan faullere göz yumdu. Takımlar zorlu hava şartlarına göre iyi mücadele ettiler. İlk yarı karşılıklı atılan goller ile 1-1 eşitlikle kapandı.

İkinci yarı gol olmayınca ilk yarıda atılan goller ile maç tamamlandı. Rıza hoca oyunu merkezden kapatıp, kenarlara oyunu genişleterek skor aradı. Trabzonspor’da kanatlardan hücum yapınca oyun bu alanlarda kilitlendi. Takımın lider oyuncusu Hamsik, ağır zeminde oynanan karşılaşmada ikinci yarıda dışarı alındı. Fırtına bireysel hatadan gol yedi. Trabzonspor’un yediği golde Uğurcan hatalıydı. İyi kalecilerde bazen kötü goller yiyebilir.  Ligin formda iki teknik adamın ekiplerini izledik. Sivasspor, kompakt bir takım, bu taraftan Trabzonspor, bakarsak yapılan transferler bu maçta netice vermedi. Abdullah Avcı, ligde ne yaptığını bilen bir takıma karşı oynadı. Rıza hoca Lidere soğuk havada kar engeli yaşattı. Trabzon ismi teknik adam ve futbolcuyu marka yapan ekiptir. Dorukhan, maçın sonuna doğru oyundan düştü. Trabzonspor, genel anlamda en fazla kullandığı yön sol taraftı. Merkezden de hücum yapılabilirdi. Cornelius’un da etkisiz oyunu sonucun belirlenmesinde etkin oldu.

Her şeye rağmen fırtına karşılaşmanın favorisi idi ancak beraberlik ile yetindi. Yeni transfer Visca, bu maçta fazla bir varlık gösteremedi. İler ki haftalarda iyi olacağı kanaatindeyim. Türkiye’de mevkilerinde en iyi oyuncular fırtınanın elinde bulunuyor. Takımdaki bütün futbolcular skor katkısı yapabilmesine rağmen istenilen skor elde edilemedi. Avcı, takımını sabırla oynatmayı, oyun içinde aktif dinlemeyi iyi yapıyor. Bordo-Mavili takım transfere doymuyor. Ortada değişen bir şey yok. Fırtına sağlam oyun anlayışı ile puan ve puanlara yakın takımdır. Fırtına’nın taktik pres yapan bir oyun anlayışı var. Trabzonspor, olumsuz hava koşullarına rağmen çok zorlu bir deplasmandan önemli bir puan aldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap