SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanaryayı Avladık
25.12.2022

Dünya Kupası’nın ardından, Süper Lig hızlı bir şekilde başladı. Geçen yılın şampiyonu ile bu yılın şampiyon adayı arasında oynanan karşılaşmaya Fırtına daha istekli başlarken, bir o kadar da hırslı göründü. Abdullah Avcı karşılaşmanın taktik anlayışını hücum üzerine belirledi. Çünkü Trabzonspor’a galibiyetten başka sonuç yaramıyordu. Ancak karşısında güçlü ve formda bir Fenerbahçe vardı.

Takımlar önde baskı yaparak oyuna temkinli başladılar. Fırtına’da Abdullah Avcı’nın alacağı tedbir ön plandaydı. 40 bin taraftar takımı desteklemek için tribünleri doldurdular. Bordo-Mavililer sahaya hücum ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Trabzonspor sahadan mağlubiyetle ayrılmış olsa şampiyonluk yarışından kopabilirdi ancak Fenerbahçe kaybetse sadece cepten yemiş olacaktı. İki takım da ön alan baskıları ile rakibinin geriden hücum kurmasını engellemeye çalıştı. İki takımın kağıt üzerindeki en iyi isimleri Hamsik ve Valencia maça kulübede başladı. Teknik adamlar, taktik gereği iki ismi de ikinci devre oyuna sürdü. İkinci yarı Trabzonspor’un hakimiyetinde geçen karşılaşmada Maxi Gomez’in ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Karadeniz ekibi 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında sayısız fırsattan yararlanamadı. Uzatmalarda Trezeguet’in ayağından ikinci golü bulan Fırtına sanki Karadeniz’de doğalgaz bulmuş gibi sevinç yaşadı. Maç Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçe, Trabzon’da aralık ayında adeta fırtınaya tutuldu. Derbi maçların havası başka olur derdik ve öyle de oldu. Trabzonspor bu maçı kazanarak şampiyonluk yarışında kartları yeniden dağıttı ve ‘ben de şampiyonluk yarışında varım’ dedi. Günlerdir pusuda bekleyen Fırtına, Kanarya’yı Akyazı’da avladı. Maçtan sonra kolbastı oynayan Trabzon halkını bu galibiyet çok mutlu etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap