SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kartal Fırtınaya Yakalandı!
30.09.2019

Rakibini ısıran, savaşan bir Trabzonspor izlemeyi çok özlemiştik.

Dün geceki galibiyetten sonra bir kez daha gördük ki yerli oyunculardan oluşan iskelete Sosa gibi dünya yıldızları eklenince Trabzonspor her zaman kazanıyor.

Uğurcan, Hüseyin Türkmen ve Parmak’ın savunmasına Sosa, Sörloth ve Nweakame’nin hücum gücü eklenince 4-1’lik skor herkesi mest etti.

Maçı boyu bütün ataklar sol kanattan geldi. Nweakame, sol kenarda top aldı, top verdi yani hücum hattı için ne gerekiyorsa yaptı. Maçın sonucunu da yine o tayin etti.

30.dakikada ise Sosa sahneye çıktı ve Trabzonspor’a galibiyetin yolunu açtı.

Beşiktaş savunması frikikten yediği golden sonra adeta darmadağın oldu.

Sosa’ya bir parantez açalım; Arjantinli golcü büyük maçların futbolcusu.

Dün akşam attığı her iki gol de akıl ve zeka dolu. Özellikle 42. Dakikadaki vuruşu Hami Mandıralı’nın şutlarını hatırlatan süper bir goldü.

Ünal Hoca’yı oyunu okuma konusunda eleştiriyoruz ama takım olma anlamında Trabzonspor’a bu sezon çok şey kattı Karaman. Parmak gibi genç oyuncular onunla forma şansı buldu.

Son haftalarda atılan gollerin hepsinde Abdülkadir Parmak’ın assisti var. Parmak hırsıyla,  tıpkı yeteneğiyle Yusuf gibi Avrupa’da oynamayı hak ediyor.

Sörloth’a gelirsek, Norveçli forvet oyundan adam eksiltiyor, kendisine faul yaptırarak takıma serbest vuruş kazandırıyor. Top saklıyor ve rakip savunmayı fizik gücüyle yoruyor. Fırsatını bulursa golünü de atıyor. Dünki derbide klas vuruşuyla skoru 3-0 yaptı, futbol kalitesini bir kez daha gösterdi.

Oynadığı maçların tamamına göre yorum yaparsak Sörloth, bu ligin en önemli transferidir bunu herkes kabul etsin.

Sakatlara rağmen Trabzonspor’un hücum hattı süper ligin halen daha en iyisi. Bu yüzden sakatlıklar mazeret olmamalı. Beşiktaş maçında yakaladığımız bu hava ile Basel maçını kazanarak devam etmeliyiz.

Tebrikler Trabzon!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap