SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazanmalıydık
13.09.2021

Akyazı Şenol güneş kompleksinde oynanan derbi karşılaşmasında kazanan taraf olmadı. Sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor bu maçta ilk puan kaybını yaşayıp averajla liderliği Beşiktaş’a devretti. Konuk takım Galatasaray, önde baskı kurarak sert ve istekli oyunu Trabzonspor’u  erken yıldırdı. Trabzon’un oyunu keyif vermeyip defansın hatalı oyunu buna Avcı’nın takım dizilişindeki hatası çok büyüktü. Trabzonspor önde 5 kişi arkada 5 kişi oyunun başında orta saha hakimiyeti rakibine kaptırdı. Konuk takım üstünlüğünü ikinci yarı da oyuna ağırlığını koyan Trabzonspor'a devretti.

Karşılaşmada Luyimdama ve Cornelius adeta boğuştular. Bakasetas bu maçta yorgun olduğu için etkisiz bir oyun ortaya koydu. İki takımda kazanmak için sahaya çıkmıştı. Takımlar önde baskı kurarak oynadılar. Kontrollü oyunu tercih etseler de zaman zaman oyun kontrollerden çıktı. Trabzonspor'da sakatlıklar nedeniyle kadrosunda eksiklikler vardı. İki takımında orta sahaları yorgunlukla birlikte son 25 dakikasında oyundan düştü. Oyuncu kaybetmek kolay. Abdülkadir Parmak, Avcı’nın hışmına uğradı bu maçta mutlaka süre almalıydı. Trabzonspor neden puan kaybetti? Takım oyunu değil de bireysel yeteneklere dayanan sistemde oynadığı içindi. Büyük maçların favorisi olmaz. Nitekim bu maçta berabere bitti. Trabzonspor, açık futbol oynayan takımlara karşı rahat kazanıyor. Kapanan takımlara karşı ise oyunu açmakta zorlanıyor.

Trabzon deplasmanın diğer takımlar için her zaman zordur. Trabzonspor orta sahada üst düzey oyunları vardı bunu kullanmayınca galibiyeti kaçırdı. Oyuncuların kapasiteleri değerlendirmiş olursak. Berat ayağına top gelirse oynuyor. Cornelius bu takımda oynayamaz. Trabzonspor toplu hücum toplu savunma yapmak istedi fakat istemekle olmuyor. Ofansif oyunlarda strateji ağır olduğundan Bordo-Mavililer bunu elde edemeyerek beklenen oyunu oynayamadı. Galatasaray ikinci yarı oyunu rölantiye almak istedi fakat olmadı. Karşılaşmanın en iyi oyuncusu konuk takımdan Emre Kılınç'tı. Gaddar Avcı, galibiyete parmak engeline takılıdı. Mesleği yap şahıslarla uğraşma. Karşılaşmada üzülen taraflar 2'şer puan Trabzonspor ve Galatasaray oldu. Maçın çok hikayesi var. Trabzonspor’un önde yapamadığını konuk takım yapmış olsaydı Trabzon’dan galip ayrılırdı. Fatih Terim, Trabzonspor’a 1 puan hediye etti. Trabzon’un kazanmak için iştahı vardı ancak beceremedi. İsmail Köybaşı bildiğiniz gibi. Corneluis bu takımın santraforu olmaz. Abdülkadir Parmak, bu takımda her zaman oynar. Sakatlığı nedeniyle oynamayan Djaniny bu gece olmalıydı. Edgar formsuz Hugo görevini yerine getirdi. Hamsik takımın en iyisi oynadığı oyunla kalitesini göstermiş oldu. Nwakaeme golü atarak görevi yaptı. Kazanmış olsaydık şampiyonluk meşalesi yanarak devam edecekti. Fakat galip gelemedik.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap