SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kolay maç zor oldu
16.09.2019

Yıllar önce Erman Toroğlu şu tespiti yapmıştı: Trabzonlu oyuncu sayısı arttıkça Trabzonspor’un başarısı artıyor. Dün geceki maçtan sonra yine bu sözü hatırladık.

Gençlerbirliği kolay lokma gibi görünse de maçın zor geçeceğini Ünal Karaman dahil tüm takım biliyordu.

Çünkü Trabzonspor’un favori oyuncularının tamamı sakatlık nedeniyle maça çıkamadı.

Eksiklerin fazla olması nedeniyle mecburi rotasyon vardı.

Orta sahada Mikel, Sosa ve Parmak’tan oluşan üçlü ön libero dizilişi pas akışında pek işe yaramadı.

Ancak 17. dakikada Trabzonspor’un süper bekleri Pereira ve Novak sahneye çıkarak ustaca bir organizasyonla Bordo-Mavilileri 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Gençlerbirliği etkili gelmeye başlayınca kaleci Uğurcan art arda muhteşem kurtarışlar yaptı. Ne var ki 35 yaşındaki Stancu, savunmadaki açığı affetmedi ve skoru eşitledi.

İkinci yarıda taraftar Sturridge’i görmek için sabırsızlansa da Ünal Karaman mevcut kadroyla devam dedi ve İngiliz forveti oyunun son çeyreğine sakladı. Sturridge attığı muhteşem paslarla kalitesini gösterdi.

57. dakikada Nwakaeme takımın yükünü sırtladı ve penaltı kazandırmayı başardı. Topun başına geçen Norveçli Sörloth da soğukkanlı ve şık bir vuruş yapıp penaltıyı gole çevirdi.

Skor 2-1 olunca takım daha rahat oyun kuruyor gibi görünse de ilerleyen haftalarda Ekuban ve Ömür’ü orta alanda çok arayacağız. Çünkü top dağıtan, oyun kurucu eksiğimiz var.

Hücumda etkili oyun kuramayışımız ve Sörloth’un cömertçe harcadığı pozisyonlardan sonra Gençlerbirliği 84. dakikada skoru yeniden eşitledi.

Takım revire döndüğü için teknik heyet eleştirilerden uzak kalacak ancak ilk 11’de Hüseyin Türkmen ve Doğan Erdoğan ile başlayıp Sturridge oyuna erken alınabilirdi. Parmak'ın oyundan çıkarılması da hataydı.

Kolay maçı zora sokan teknik hatalar bunlardı.

Şampiyonluk yolunda kaybedilen bu puanları çok arayacağız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap