SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lider gibi oynamadık!
8.01.2022

Ligin ikinci yarısına galip gelerek başlamak güzeldi. Bir tarafta lider Trabzonspor, diğer tarafta küme düşme mücadele veren Malatyaspor vardı. Karşılaşma boyunca oyun üstünlüğü hep Karadeniz ekibinde oldu. Konuk takım sadece gelen atakları durdurmak için mücadele etti. Rakibin Trabzonspor’a karşı koyacak gücü ve kadrosu yoktu. Sakatlıktan yeni dönen Nwakaeme, ilk yarı oynadığı etkili futbolla adeta yıldızlaştı. İkinci yarı daha etkisiz bir oyun ortaya koydu. Her maçta gol atan Cornelius, bu maçı da boş geçmedi. Oyunun başında kilidi açan oyuncu Trabzonspor’un son haftalarda skora en çok katkı yapan ismi oldu. Ligin açık ara lideri olan fırtına, yaptığı etkili transferler ile daha da güçlenmesine rağmen rakibine oynadığı oyunla korku salamadı. Taraftarı ile barış içerisinde olan ekip her konuda birlik ve beraberlik içerisine girdi ancak etkili bir oyun ortada yok.

Abdülkadir Ömür, oyun içerisinde etkili oldu. Güzel futbolunu gol ile süsleyebilirdi. Trabzonspor, takımı artık oturdu. Şampiyonluğa oynar diyemiyoruz. Malatyaspor karşısında oynadığı futbolu diğer haftalarda oynarsa hüsrana uğrayabilir.

Teknik adam Avcı, takıma güven verse de önceki maçlarda olduğu gibi oyuna müdahalede geç kaldı. Avcı kolay kazanacağı maçı zora soktu.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor üstünlüğü ile tamamlandı fakat Bordo-Mavili ekip istediği skoru rahat bulamadı.

Kontrollü oyun sonransa kısır bir galibiyet ile maçı kazandı.

Kaleci Uğurcan'ın timing'i (zamanlama) yetersiz. H. Türkmen'in yaptığı hatayı kapatmalıydı. 

Bakasetas, pozisyon bulamadı maç boyunca etkisiz oldu. Bu oyuncuda sakatlık sonrası büyük düşüş var. İlk yarı güzel bir futbol sergileyen lider Trabzonspor, ikinci yarı stresli bir oyun oynadı. Trabzonspor, ofansif oynadı. Rakip Malatya defansif oynayıp sürekli zamana oynadı. Kazanan Trabzonspor, oldu. Sumudica’nın taktiği Trabzonspor’a sökmedi. Savunmada durdurup kontradan maçı kazanmaya çalıştı ama amacına ulaşamadı. Bakalım Sivasspor karşılaşması nasıl olacak? Sivasspor bize sürpriz yapabilir dikkatli olmalıyız. Beklenen oyunu oynayamasak da istediğimiz 3 puanı aldık. Maçın geneline bakınca. Trabzonspor’da güçlü bir oyun ortaya koyamadı. Konuk takım lige havlu atmış görüntüsü verdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap