SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne Zaman Şampiyon Oluruz ?
13.03.2022

Geçmiş yıllardaki kaybedilen şampiyonluklara bakıldığı zaman Trabzonspor 20 puan önde olmasına rağmen hala şampiyon olacağına inanamıyor. Maç ortada başladı. Oyunun başında Göztepe, önde baskı yaparak Trabzonspor’u hataya zorladı. Trabzonspor ise savunmada rotasyon yaparak rakibinin şaşırtan bir oyun düzeni ile oynadı. Fırtına sabırlı oyunu tercih etti. İlk yarı İzmir ekibi başarılıydı, ikinci yarı ise lider etkili oyunu sonuca gitti. İlk yarı kaleci Uğurcan Çakır harikalar yarattı. Özel bir kaleci olduğu söyleyebiliriz. Kendisini Avrupa’da görmek isteriz. Her iki takımın karşılıklı attığı goller ile devreye 2-2’lik eşitlikle gidildi. İlk devre 4 gol atılan karşılaşmada üstün taraf yoktu. Kaçan fırsatlar gol olsaydı maçta çok farklı skor ortaya çıkabilirdi.

Oyunun bir bölümünde Trabzonspor oyunu kendi sahasında kabul edince savunma zor anlar yaşadı, rakibe inanılmaz pozisyonlar verdi. Kolay gol atan lider, kolayda goller yiyor. Libero ve stoperi sakat olan fırtınada eksik oyuncuların yokluğun çok hissedildi. İkinci yarı Avcı yerinde değişiklikler ile oyuna müdahale ederek maçın kaderini değiştirdi. Cornelius’un yerine oyuna giren Djaniny oyuna girer girmez gol katkısı vererek skoru 3-2’ye getirdi. Golden sonra Visca ve Abdülkadir Ömür paslaşmasından dördüncü golü bulunca Trabzonspor rahat bir nefes aldı. Fark ikiye çıkınca rakip Göztepe’nin gardı düştü.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor arkada derin boşluklar bıraktı, ancak İzmir ekibi gereken enerjiyi kendinde bulamayınca etkili olamadı. Bordo-Mavililer, Visca olmadan şampiyon olurdu, fakat Nwakaeme olmadan zor şampiyon olurdu. Lider takım kaliteli bir kadroya sahip. Göztepe’nin kadrosunu Bordo-Mavili kadro ile mukayese edemeyiz. Ara transferde yapılan nokta atışı transfer Edin Visca’nın attığı kritik goller ile Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıdı. Siopis görevini yerinde yaptı. Perez aynı şekilde başarılı oldu. Berat ile Dorukhan değişince Trabzonspor’un orta saha üstünlüğü ele aldı. Djaniny ofansif olarak etkili bir oyun ortaya koydu. Trabzonspor hücum hattına hareket getirdi.  Takımın en gözdeleri Abdülkadir Ömür, Nwakaeme ve Djaniny oldu. Ahmetcan Kaplan ustaların yanında ustaca oynadı. Kendisine verilen formanın hakkını teslim etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap