SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sezonun en iyisi Trabzonspor
26.12.2021

Bu maç aslında şampiyonu belirleyecek maçtı. Bir yanda proje takımı Başakşehir bir yanda ligin zirvesine bileğinin hakkıyla ambargo koyan Karadeniz fırtınası vardı. Maçın ilk yarısında Marek Hamsik tek başına futbol resitali verdi. Kornelius’a yaptığı ortalar, rakipten çaldığı toplar ve pas trafiğini yöneten lider olarak gecenin yıldızıydı.

Başakşehir neredeyse onbir kişiyle kendi kalesinde duvar ördü ve müthiş bir savunma yaptı. Tüm ataklarımız direklere takıldı, ikinci devrede hakem tartışmalı pozisyona penaltı vermeyince Trabzonspor beraberliğe razı geldi.

Elbette ligin ilk yarısını puanın cetvelinde en üstünde bitirmek, şampiyonluk yarışında önde olmak önemli bir avantajdı ancak Avcı’nın skor olarak kazanmakta zorlanmasını analiz etmek gerek.

Teknik adam olarak Abullah Avcı, oyuncu değişikliğinde yine hata yaptı. Kornelius ve Dorukhan oyuna devam etmeliydi. Kadrodaki sakat oyuncuların eksikliğini düşünürsek beraberlik kötü bir sonuç değil ancak önümüzde uzun bir ikinci yarı olduğunu da unutmamalıyız.

Başakşehir açısından maçın kritiğine baktığımızda ise Emre Belözoğlu’nun Trabzonspor’a karşı olan hırsını tüm futbol camiası biliyor aynı şekilde Trabzon şehri de Emre’nin kötü futbol geçmişini unutmuyor. Bu yüzden dün akşam kora kor bir mücadele izledik. Özellikle Trabzonspo, Nweakame’nin yokluğunda net gol pozisyonlarını cömertçe harcarken misafir takım Başakşehir, Edin Visca, Okaka ve Guldransen üçlüsünden oluşan hücum hattıyla toz attırdı. Ne var ki kalede Uğurcan etkili kurtarışlarıyla topun çizgiden geçmesine geçit vermedi.

Siopis ve Yusuf Sarı’nın oyuna geç girmesi, Bakasetas’ın rakip savunmanın markajında kaybolması nedeniyle bordo mavililer gol atmayı başaramadı.

Matematiksel olarak maçın analizinde topla oynamada biz öndeyiz, atılan şutlarda biz öndeyiz ama bal yapamayan arı gibi harcadığımız enerjinin sonucu olmayınca tabeladaki 0-0’lık skor taraftarı üzüyor.

Ligin 19. Haftasında 1 puana razı geldik, kötü oynamadık, eksikler vardı ama her maçı final havasında oynamayı alışkanlık edinmeliyiz. Şampiyonluk çok yakın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap