SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siz inanmadınız
9.07.2020
 
Benim garip yalnız ve sahipsiz Trabzon’um. Sadri Alışık’ın Turist Ömer filminde hakimle beraber bir diyaloğu vardı. Bizim kuşak bu diyaloğu bilir ‘BU DA MI GOL DEĞİL HAKİM BEY?’ derdi flimde. Dün akşam Trabzonspor-Antalyaspor maçında da aynısı oldu. Evet dün gece de olmadı. Bir takım düşünün şampiyon olmaması için 80 vilayet ile Futbol federasyonu hatta İstanbul medyası Trabzonspor’u yabancı bir ülkenin takımı gibi kabul etmişti. Proje takımı Başakşehir şampiyon olacak diye Trabzonspor’u aylarca budadılar.

Trabzonspor’un kabahati ise finalleri oynayamamak. Bitime 3 hafta kala şampiyonluk yarışında havlu attık. Şehir 2011 yılından beri hedefe böyle kenetlenmemiştik. Ama olmadı. Biz inanmıştık, fakat siz inanmadınız. Lige verilen aradan sonra kaybedilen 6 puanla ile şampiyonluk hayallerimiz başka bahara kaldı. Ligde hiçbir iddiası kalmayan Akdeniz ekibi Trabzonspor’a kök söktürdü. Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi vermiyormuş gibi bir oyun oynamadı. Orta saha ilk yarından itibaren kötü olmasına rağmen değişiklikler çok geç geldi. Her maça takımın final havasında hazırlanması gerekirdi. Teknik heyet bunu yapamadı. Maça dair hiçbir oyun planı yoktu. Böyle olunca da Sörloth’un marke altında kalmasıyla istenen pozisyonlara girilemedi.

Oyun üstünlüğünü 70’inci dakikadan sonra Trabzonspor ele geçirse de bir oyun planı olmadığı için skor üretemedi. Takım öne geçince skoru tutmak isterken rehavete kapılıp gol yiyor.

Şampiyonluğa oynayan takım sonuna kadar baskı kurması gerekirken Bordo-Mavili ekip sezon başından bu yana öne geçtiği maçlarda sıkıntı yaşıyor. Nitekim Alanya, Ankaragücü ve Antalya ile önde götürdüğü maçlarda berabere kalıp 6 puan kaybederek seneler sonra yakaladığı şampiyonluk fırsatını adeta ellerinin tersiyle itti. Lig şansı sonuna kadar zorlanacak olsa da Trabzonspor’un bu sezonki en büyük tesellisi kazanılacak Türkiye Kupası olabilir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap