SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor şaha kalktı
7.11.2021

İlk yarı Beşiktaş öyle istekli akınlar yaptı ki Uğurcan ne tarafa dönse karşısında siyah beyazlı futbolcular vardı. Dolmabahçe stadında ilk yarı Trabzonspor’un ceza sahasına yıkıldı kaldı. Güven sağdan ortaladı Larin ve Welinton soldan vurdu.

Ta ki namağlup lider Trabzon’un en önemli gol silahı Bakasetas oyundan çıkana kadar.

Golcü futbolcu oyundan çıkarken “Eyvah şimdi kaybettik!” dedi herkes ancak Bakasetas-Siopis değişikliği takım adeta yeniden hayat buldu.

Avcı’nın bir türlü kuramadığı orta sahadaki savunma hattını Siopis kendi başına insiyatif alıp kurdu ve oyunun dengesi 30.dakikadan sonra mutlak surette Trabzonspor’a geçti.

Marek Hamsik’in zeka dolu pasını harika bir dripling atan Abdülkadir Ömür gole çevirdi böylece soyunma odasına ilk yarı galip giden biz olduk.

Ardından ikinci yarı yine kora kor bir mücadele vardı. Beşiktaş’lı siyahi oyuncu Rosier, Nweakame’ye adeta duvar ördü, Vida aynı şekilde tam bir savaşçı ama bizim uşaklar da boş değildi kazanmak için gelmişti İstanbul’a. Gezmeye gelmedik dediler Dolmabahçe’ye.

Her ne kadar yediğimiz ilk golde Trondsen’in hatası olsa da kısa sürede toparlandık. Oyun kurmakta zorlandık yer yer ama takımın ateşleyici gücü Nweakame ve Hamsik bir an olsun maçı bırakmadı. 66.dakikada Cornelius ve Denswil de oyuna girince Sergen Yalçın’ın öğrencileri 2-1’lik skora teslim oldu.

Milli araya girerken Trabzonspor, şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puan aldı ve taraftarına da heyecanlı bir maç izletti. İstatistiklere bakınca şut çeken, top yüzdesi fazla olan ev sahibi Beşiktaş görünüyordu fakat Trabzonspor kendi oyun felsefesini sahaya yansıtınca galip gelmeyi başardı.

Tüm camianın kanaati bu federasyon Trabzonspor’u haftalar öncesinden şampiyonluk potasına sokmaz dedik ancak Karadeniz ekibi öyle bir havaya girdi ki ve öyle alternatifli bir kadrosu var ki iyi de oynasa kötü de oynasa artık galip gelmesini biliyor.

En yakın takipçi Beşiktaş’ı da gerinin gerisine itmeyi başardık. Şimdi onlar düşünsün Trabzonspor eze eze geliyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap