SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Turu Geçti
20.12.2019

Trabzonspor’un hedeflerinden biri olan Türkiye Kupası maçı için İzmir ekibi Altay ile karşılaştı. Bordo-Mavili takım, yedek ve genç kadro ile çıktığı maçı zorlanmadan kazandı. Son 16’ya kaldı. Bu hafta ligde Denizlispor’a mağlup olan Trabzonspor, taraftarını üzmüştü. Altay’a karşı oynadığı Türkiye Kupası maçını kazanıp tur atladı. Maç öncesi Ünal Karaman, beyanatında Denizlispor mağlubiyetini doğal karşıladığını söyledi. ‘Oyuncularımın kötü oynamak da hakkıdır’ ifadelerinde bulundu. Bordo-Mavililer, ideal onbire yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Fakat atı alan Üsküdar’ı geçti. Teknik heyet geç uyandı. Trabzonspor’un ligdeki kötü netice alması nedeniyle taraftarı küstürünce bu kez yönetim kurulu, siyasetçilerin yaptığı gibi karne tatilinde olan öğrencileri 29 otobüs dolusu sahaya getirerek tribünleri doldurmaya çalıştı. Altay kulübünün çiçeği burnunda yeni teknik direktörü Ali Tandoğan takımını ilk yarı iyi organize etti. İlk 45 dakika golsüz kapandı. Konuk takım Altay’ın daha etkili olduğu maç izledik. Rekor seviyede Altay korner kullandı. Trabzonspor ise ilk yarı kopuktu. Dağınık oynadı. Takım oyunu yoktu. Topu ayağına alan kafasına göre oynuyor. Pas yapan oyuncu yok, orta saha yok. Şayet kendi kendilerine pas yapsa rakip Altay oyundan düşecekti. Savunmada tüm toplar korner ile geçiştirildi. Savunmada oynayanlar rakip üzerine gelince pozisyon almadılar. Saha ve adam markajı yapılması gerekti. Trabzonspor ilk yarıda amatör gibi oynadı. Karadeniz ekibi ikinci ve üçüncü bölgede başarılı olamadı.

İkinci 45 dakika bambaşka bir Trabzonspor izledik. Hatta Ekuban’ın attığı ikinci gol ders olarak gösterilebilir. Çalışılmış bir goldü. Trabzonspor bu şekilde oynamalı. Eksikliklerinden biri de hangi mevkide oyuncu çıkıyorsa o mevkide adam girmeli. Başka mevkiden adam girmemeli. Defans çıktıysa defans, orta saha çıktıysa orta saha, forvet çıktıysa forvet girmeli. Takım dört tane değil 6-7 tane atsa taraftar daha memnun kalırdı. Takımın gol atması taraftarı da memnun ediyor. Neden gol atacak oyuncular çıkıyor da başka mevkide oyuncular giriyor? Sosa oyuna girer girmez Altay golü buldu. İki gol atan Sturridge’nin form grafiği yükseliyor. Oyuncu, oynadıkça kendini buluyor.

Ufak bir hatırlatma yapalım; Trabzonspor öne geçtiği maçlarda sıkıntı yaşıyor. Bu konuda gerekli önlemi almalı.

Bu arada kalitesiz bir hakemin maçı yönetmesi memnuniyetsizlik yarattı. Bence Trabzonspor’un iki penaltısını vermedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların maçlarına böyle bir hakem verilmiyor. Neden Trabzonspor’a veriliyor?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap