SON DAKİKA
SON DAKİKA


500 gün
23.09.2020

Ben saymıyorum ama günleri sayanlardan öğreniyoruz ki yerel seçimler üzerinden 500 gün geçmiş. Demek ki biz de 500 gündür Yomra Belediye Meclisinde görev yapıyoruz. İmar Komisyon Başkanlığını yürüttüğüm bu süre zarfında meclis üyesi olarak da karar mekanizmasında yer almaktan mutlu olduğum üç özel konudan bahsetmek istiyorum.

Birincisi; ilçemizin Kaşüstü Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait olan imar planında “İlköğretim Okulu Alanı” olarak ayrılan 358 ada, 1 nolu parselde 6788,54 m2 yüzölçümlü taşınmazın, okul yapımı için maliye arazisine devredilmesi kararı. Karar Haziran 2019 Meclisinde oybirliği ile alınmış bir karardır.

İkincisi; evsel katı atıkların toplanmasında yine yer altı çöp konteynır sistemine geçilmesi kararıdır. Bu karar da 2019 Ekim Meclisinde oybirliği ile alınmış bir karardır.

Üçüncü karar ise; belediyemizin ihtiyacı olan ‘Yapı Kontrol Müdürlüğü’ kadrosunun tahsisi kararıdır. Bu karar da Eylül 2020 Meclisinde oybirliği ile alınmıştır.

Yomra ile iletişim içinde olup; okul ihtiyacı, çevre sağlığı ve kaçak inşaatların önlenmesi konularından en az biriyle ilgisi olmayan kimse yoktur.

Maliye arazisine yaptığımız tahsisle okul sorununa dokunmuş olduk. Kent yönetimi için çevre hizmetlerinin önemli bir parçasını oluşturan çöp hizmetleri artık çok boyutlu ele alınması gereken bir hizmet haline gelmiştir. Kamu sağlığı açısından kentsel atıkların, çöplerin toplanması, uzaklaştırılması, geri dönüştürülmesi, bertaraf edilmesi, depolanması vs. kent yönetimlerinden beklenen temel hizmetlerdendir. Bu kararla ilçemizin sağlıklı geleceği için adım atmış olduk. Yapı Kontrol Biriminin kurulmasıyla inşaat yoğunluğunun fazla olduğu ilçemizde inşaatların zabıta ekiplerince denetlenmesine son verilmiştir. Bu sistemle kaçak yapıların önüne geçilerek, yapıların projeye uygunluğu teknik ekiplerce denetlenebilecektir. Sağlıklı denetimlerle yapı kullanma aşamasında karşılaşılan sorunlar daha önce tespit edilerek müdahale edilebilecektir. İşleyen bir Yapı Kontrol sistemi kurulması halinde ruhsat ve yapı kullanma arasına hakim olunarak önemli bir belediye hizmeti sunulmuş olunacaktır.

Yomra için;

Mazeret, bahane, şikayet kelimelerinin sözlükten çıkarıldığı; bu üç kelimenin yerine plan, program ve koordinasyon kelimelerinin koyulduğu 500 günlerde buluşmak dileğiyle!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap