SON DAKİKA
SON DAKİKA


Barış Pınarı
16.10.2019
Barış Pınarı Harekâtıyla Türkiye; sınır hattındaki Terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek hedefiyle yola çıktı. Suriyeli mültecilerin evlerine dönmelerini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü temin etmek istiyor.

Türkiye bu harekâtla Kürtleri hedef almıyor. Kürtlere şiddet uygulayan Terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ’a karşı bu harekâtı gerçekleştiriyor.
YPG, PKK’dan farklı bir örgüt değildir. PKK Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan tarafından 2003’te kurulan PYD’nin silahlı kanadı, yani Suriye koludur. 
PKK/YPG 1984’ten bu yana kadın, çocuk demeden 7 Bin Sivili katletmiştir. 8 bin güvenlik görevlisini de şehit etmiştir. 
Tüm dış baskı ve yaptırımlara rağmen Türkiye Barış Koridoru kurmak konusunda geri adım atmamakta kararlı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da dediği gibi: “Bu bir savaş değil, Terörle mücadeledir.”
Bu mücadelenin ilk şehidi; 9 aylık Muhammed Omar. Şehit Muhammed’in 6 yıl önceki ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ailesiyle yaşadıkları ev, terör saldırısının hedefi oldu. Muhammed’in hayatını kaybettiği hain saldırıda ablaları Hale ve Yasmin de ağır yaralandı. Bu acı, çocuk katili YPG/PKK terör örgütünün acımasız yüzünü bir kez daha dünya kamuoyuna gösterdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçakale'deki ziyaretlerinin ardından gittiği Şanlıurfa Valiliği'nde, YPG/PKK'lı teröristlerce ilçeye düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan 9 aylık Suriyeli Muhammed bebeğin ailesiyle görüştü.

Soylu, başsağlığı dilediği aileyi telefonla aradığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile konuşturdu. Cumhurbaşkanımız, Muhammed Hani ve eşi Fatina'ya sabır diledi.
Bu görüntüleri izleyen herkes annenin gözyaşlarını içine akıtırken, tüm acısına rağmen mücadeleye verdiği desteği ‘Allah sizi korusun’ diyerek gösterdiğini gördü. 
Ülkesini bu terör örgütünden kurtarmak için kararlılıkla yoluna devam eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, bir baba yüreğiyle bebeğini şehit vermiş iki çocuklu anneye denebilecek tek cümleyi, Arapça olarak söyledi: ’ İnnallaheMeassabirin.’  Bakara Suresi 153. Ayet; Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerin yanındadır.
Biz de ülke olarak sabırla terörün bitmesini istiyoruz. Bu operasyonu sonuna kadar destekliyoruz, Silahlı Kuvvetlerimize başarılar dilerken her zaman olduğu gibi yine onların yanlarındayız. Bu operasyondan üstün başarılarla döneceklerine inancımız tamdır. Rabb'im yar ve yardımcıları olsun, dualarımız onlarla. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap